De start voor de 3 km lange Kermisloop vanaf de Middelweg.
De start voor de 3 km lange Kermisloop vanaf de Middelweg. Foto: Edgar van Eersel

Kermisloop Uitgeest 2022 groot succes

Algemeen

UITGEEST - De Kermisloop is als aftrap voor de kermis in Uitgeest een zeer succesvol evenement. Aan de vierde editie, die zaterdag 2 juli werd georganiseerd, deden zo’n vierhonderd deelnemers mee.

Na een warming-up in de grote tent op de Middelweg klonk om 16.00 uur het startsein.
Over een parcours van drie kilometer door en rond het centrum van Uitgeest bedwongen de deelnemers 17 flinke obstakels met hier en daar wat kleinere obstakels als autobanden en hooibalen. Alsof één run al niet zwaar genoeg was liep een enkele sportieveling het parcours wel drie of zelfs vier keer!

Weer en sfeer
Met overwegend zonnig weer en een temperatuur rond de 22 graden was het perfect weer voor de Kermisloop. Het plezier van de deelnemers spatte er letterlijk vanaf. Ook voor de vele toeschouwers die langs het parcours stonden was het een lust voor het oog om met een vleugje leedvermaak hun familielid, vriend(in) of bekende te zien ploeteren door de weilanden, sloten, het modderbad, de wasstraat, klimwanden en andere obstakels.

Trots
De organisatie, bestaande uit Arjan Zonneveld, Susan Twaalfhoven, Perry Meijer en Suze van Beuningen, kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. “We zijn als team blij en trots dat alles goed en vooral veilig is verlopen,” aldus Perry Meijer. “Voor de deelnemers was het niet te warm en ook voor de toeschouwers was het heerlijk om buiten te zijn. Complimenten voor alle sponsoren en de vele vrijwilligers die de Kermisloop tot een groot succes hebben gemaakt!”

Kermis
De deelnemers die over de finish kwamen ontvingen een welverdiende medaille. De meesten gingen even thuis douchen om snel daarna weer richting feestgedruis en muziek te gaan voor het napraten en uiteraard het welverdiende biertje. Na de prijsuitreiking rond 19.30 uur kon Kermis Uitgeest officieel van start gaan. Het bleef nog dagen lang gezellig met livemuziek en gezelligheid bij zowel Café-Restaurant Klaas op de Middelweg, als cafés ‘t Portiertje en Buona Sera op de Langebuurt. De vele foto’s, gemaakt door vrijwillige fotografen, zijn te zien via onze Facebookpagina. Bekijk ook de aftermovie en meer foto’s via www.kermisloopuitgeest.nl

Winnares
Renata Velthuijsen verhuisde twee jaar geleden vanuit Amsterdam naar Uitgeest. Door twee jaar corona heeft zij de Kermisloop nog nooit meegemaakt. “Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Het zwaarste onderdeel? De modderbak vond ik toch wel pittig en druk. Ik kan wel zeggen dat ik nu echt ben ingeburgerd.” lacht ze. Jawel, Renata is uitgeroepen tot winnares van de vierde editie van de Kermisloop.

Winnaar
Duncan Steenbakker (20) uit Krommenie liep voor de tweede keer de Kermisloop, gesponsord door ThuisBij. “Omdat veel vrienden in Uitgeest wonen maakte ik graag dit uitstapje. De vorige keer had ik mezelf met een team ingeschreven, nu individueel. Het grote publiek en het gevarieerde parcours maken de Kermisloop zo leuk. Door zes tot acht keer per week te trainen hou ik mezelf fit. Ik heb deze keer drie rondes gelopen en nog een vierde ronde samen met een vriend. Natuurlijk is het leuk om zo’n evenement te winnen, daar ben ik eerlijk in, maar natuurlijk staat het plezier altijd voorop.”

Oudste deelnemer
Rob Sluijter (76) heeft, zolang de Kermisloop georganiseerd wordt, deelgenomen aan de Kermisloop, nu voor de vierde keer. Pas op zijn 48ste is hij naar eigen zeggen serieus met de hardloopsport begonnen en hij traint nog steeds 2 à 3 keer per week. “Ik doe het graag, ook omdat het bij mijn postuur past. Gewichtheffen zal nooit iets worden,” lacht Rob. “Ik heb vaak wedstrijden gelopen, zoals de Bevrijdingsloop die voorheen georganiseerd werd in ons dorp. Mijn snelheidsrecord heb ik ooit bereikt toen ik via een weiland een stuk wilde afsnijden en achternagezeten werd door hollende koeien!”

Tekst: Anita Webbe