Hulpagente Milou.
Hulpagente Milou. Foto: aangeleverd

Net als in de film

Algemeen

Op maandag 13 juni omstreeks 15.00 uur vond er een mishandeling plaats op het Stationsplein te Uitgeest. Een vrouw deed aangifte van mishandeling door een man. De man ging er vervolgens vandoor. Om de man bij te houden heeft de politie een fiets geleend van een meisje. Hierdoor kon de man vervolgens worden overmeesterd en aangehouden. 

UITGEEST - Soms blijkt er achter een kort politiebericht een bijzonder verhaal te zitten. Op maandag 13 juni stond de 10-jarige Milou raar te kijken toen zij net wilde wegfietsen bij school en een langsrennende politieagente plotseling haar fiets confisqueerde.

“Toen ik de agente op mij af zag rennen dacht ik dat ik iets verkeerd had gedaan maar ze riep: ‘Hé, ik heb je fiets nodig, wacht hier’”, zo vertelt Milou. Milou graaide haar rugtas uit haar krat en kon en passant nog even haar huiswerkblaadje meegrissen. De agente spurtte weg op de veel te kleine fiets.

Knap staaltje politiewerk
“Ik wachtte ongeveer een kwartier en dacht dat mijn moeder wel ongerust zou zijn omdat ik later thuis zou komen”, vertelt Milou. Gelukkig was moeder inmiddels geïnformeerd door de meester van Milou, die was gewaarschuwd door een oplettende juf. Terwijl de moeder van Milou poolshoogte kwam nemen kwam ook de agente terug met de gehavende fiets, een stille getuige van een knap staaltje politiewerk. De voortvluchtige was aangehouden. Alsof dit nog niet alles was werd Milou zaterdag aan huis verrast door de agente. Milou, die ondertussen bij het korps bekendstaat als ‘hulpagent’ werd flink verwend: een zak snoep, een cadeaubon, een tatoeage van het politielogo, een zaklamp, een teddybeer en als klap op de vuurpijl de ‘hulpagent pet’, die zij dik verdiend heeft.