Maaike Baars.
Maaike Baars. Foto: aangeleverd

De zes vragen aan... Maaike Baars

Algemeen


1. Waar ben je geboren en getogen?

Ik ben geboren in het ziekenhuis in Heemskerk, samen met mijn tweelingzus Marieke. Mijn jeugd heb ik doorgebracht op de Weegbree in Castricum. Een heerlijke plek om op te groeien met veel buurtkinderen. Wat een geweldige jeugd hebben we daar gehad. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik naar Uitgeest zou verhuizen... En nu wonen we er al jaren, met ontzettend veel plezier en zoveel lieve buurtjes om ons heen.

2. Wat is je favoriete plek in Uitgeest en waarom?
Wij wonen met zoveel plezier aan de Kruiskamplaan. Hier wonen wij al vanaf het begin. Een heerlijke en veilige plek voor kinderen om op te groeien en een gezellige wijk voor ons ouders.
Verder is zwembad de Zien in Uitgeest een geweldige plek om plezier te maken, te genieten, af te koelen en gezellig bij te praten met vrienden, buren en bekenden. Een fijne plek voor zowel jong als oud.

3. Wat wilde je worden als kind?
Dat is een goeie vraag. Dat weet ik eigenlijk niet meer. Wel weet ik dat ik na de havo op het Bonhoeffer College twijfelde tussen de Hotelschool en de Pabo. Ik heb voor de eerste gekozen, maar dat had eigenlijk de tweede moeten zijn. Ik vermaak me nog steeds erg goed met de kinderen die aan het speeltje hier wonen. Ik word wel eens het ‘animatieteam’ van de buurt genoemd. Het is toch genieten als je kinderen van 2 t/m 13 jaar met elkaar ziet spelen.

4. Heb je hobby’s?
Sporten doe ik graag. Zo’n 3x per week ga ik naar de sportschool om te bodypumpen en voor de bootcamplessen. Daarnaast houd ik erg veel van skiën.
Lekker uiteten gaan, barbecueën, naar het strand of zwembad gaan en leuke dingen doen met familie en vrienden doe ik ook graag. Een boek lezen daar geniet ik ook van, vooral in het zonnetje in de tuin.

5. Wat is jouw passie/geluk? Waar word je blij van?
Uiteraard van mijn dochter Esmée van 11 jaar. Zij zit in groep 8 van de Kornak en gaat bijna naar een nieuwe school. Haar schooltijd in Uitgeest stopt bijna. Op naar een nieuw avontuur, het Jac. P. Thijsse in Castricum. Als zij gelukkig en blij is, dan ben ik dat ook!

Daarnaast is mijn werk echt een passie. Ik geniet er elke dag van. Ik ontmoet zoveel mooie en inspirerende mensen.

6. Wat betekent vrijheid voor jou?
Vrijheid heb ik gevonden in mijn werk. Ik doe het werk dat echt bij mij past, ik coach klanten waar ik energie van krijg, ik werk met opdrachtgevers samen die mij inspireren, en ik bepaal o.a. zelf mijn werktijden.
Voor mij geeft het echt een gevoel van vrijheid dat ik vrijwel elke ochtend, voordat ik mijn werk opstart, eerst een klein stukje met mijn dochter meeloop richting haar school en ik daarna een rondje door Waldijk en de Kleis kan lopen. Een cadeautje om je dag zo te starten, toch!

De persoonlijke vraag van Wendy Koerten:
“Maaike, je hebt in een paar jaar tijd een succesvolle eigen coachingspraktijk opgezet vanuit je huiskamer. Hoe is je dat gelukt?”
Ik werk nu een jaar of 5 voor mezelf als loopbaancoach. Dit doe ik vanuit mijn eigen huiskamer aan de Kruiskamplaan. Voor mij een heerlijke en vertrouwde omgeving. En voor mijn klanten een veilige en laagdrempelige plek om naartoe te komen en om samen in gesprek te gaan. Mijn succes? Lekker dicht bij mezelf blijven. Ik mag nu het werk doen wat ik leuk vind, wat mij energie geeft, wat aansluit bij mijn kwaliteiten en waarbij ik echt mezelf kan zijn. Ik geniet elke dag van mijn werk als coach. Ik sta in mijn kracht en dat breng ik graag over aan mijn klanten. 

Maaike geeft de pen door aan Patricia Glasstra met de persoonlijke vraag:
“Patricia, jij doet jouw werk met zoveel passie. Waar komt die passie vandaan?”