Terug naar Lloret de Mar.
Terug naar Lloret de Mar. Foto: aangeleverd

Jeugdliefdes Rob en Sandra gingen terug naar Lloret: ‘Lloret de Mar, een rode draad door ons leven’

Algemeen

UITGEEST - In het kader van ‘Summervibes’ denk je al gauw aan zon, zee, strand en liefde. Uitgeesters Sandra en Rob kunnen hierover meepraten. In het begin van hun verkering kwamen zij elkaar tegen in Lloret de Mar en vorig jaar, in coronatijd, zijn zij als getrouwd stel met de kinderen teruggegaan naar waar het allemaal begon.

“Eigenlijk begon onze liefde in café ’t Portiertje, daar raakten wij aan de praat”, aldus Sandra. Zij was 16 en manlief Rob was destijds 21 jaar. “Er was toen nog geen WhatsApp of sociale media, dus één keer per week kwam je elkaar tegen in het café en zoende je wat”, vervolgt zij haar liefdesverhaal. Het was voor beiden liefde op het eerste gezicht. “Met jou wil ik trouwen”, dacht de jonge Sandra.

Een blauwtje in Lloret
Toch bleek het leeftijdsverschil te groot en Rob besloot voor huisje, boompje, beestje te gaan, tot groot verdriet van Sandra die hier nog niet aan toe was. “Ik vond het wel goed zoals het ging maar Rob zette de knop om en trouwde al snel met iemand anders. Ik dacht dat ik hem voorgoed kwijt was”, mijmert ze.

Wat wellicht ook meespeelde was de vakantie naar Lloret, enige tijd voor de break-up. De inmiddels 17-jarige Sandra was klaar met de havo en belandde met een vriendin in het vermaarde feestparadijs waar Rob ook zijn vakantie doorbracht met zijn vriendengroep. Uiteraard werd er weer gezoend maar omdat Sandra al enige onrust bespeurde besloot ze hem een ‘blauwtje’ te laten lopen toen hij haar naar het hotel bracht. “Wat overigens ook meespeelde was dat ik rommelde met de eigenaar van het hotel”, lacht Sandra terugdenkend.

De magie
Het feest was over en ook Sandra trouwde met iemand anders. Eén keer per jaar kwamen Sandra en Rob elkaar tegen op de kermis in Uitgeest. Het vuurtje bleek nog niet gedoofd want Sandra sloeg geen kermis over: “Stel dat ik weer een jaar moest wachten om Rob te zien, andersom bleek dit later ook”, zo legt zij uit. Maar toch: er gebeurde niets.

Twaalf jaar geleden raakten de jeugdliefdes serieus in gesprek nadat zij beiden hun relaties hadden verbroken. Sandra’s relatiebreuk was nog vers en ze had net besloten om met haar dochters naar haar ouders te verhuizen toen Rob Sandra aanbood om bij hem in te trekken. “Al die tijd had hij het gevoel dat het goed zou komen. De magie is nooit weggeweest”, vertelt Sandra stralend. Dat Rob een enorme klik had met haar dochters gaf de doorslag.

Terug naar Lloret
Zes jaar geleden ging Rob dan eindelijk op zijn knieën voor zijn grote liefde tijdens een rondreis door Amerika. Omdat Sandra stewardess is heeft het stel de meest bijzondere plekken op de wereld gezien, de gezellige woning op de Kleis hangt vol foto’s met herinneringen. “Het was magisch om onze trouwdag samen met onze kinderen te mogen vieren. Ook was het nu een bewuste keuze terwijl je vroeger misschien zou trouwen omdat ‘het erbij hoort’”, vertelt Sandra.

Het bereisde stel besloot vorig jaar, in coronatijd, samen met de kinderen terug te gaan naar Lloret. “Rob heeft het namelijk nog steeds over het blauwtje dat hij daar liep”, lacht Sandra. Het werd een feest van herkenning. “Vooral het moment dat we de supermarkt in liepen waar hij destijds voor mij twee biertjes ging afrekenen. “Dos cervezas” zei hij tegen de caissière. Ik vond hem zo stoer”, glimlacht Sandra. Om deze anekdote wordt Rob nog steeds met liefde uitgelachen door Sandra en haar kroost.