Het Militair Weekend trekt altijd veel bekijks.
Het Militair Weekend trekt altijd veel bekijks. Foto: aangeleverd

Militair Weekend 2022, Nederland in vrijheid

Algemeen

UITGEEST - Na een periode met beperkingen op evenementen kondigen de Stichting Rijdend Museum Militair Erfgoed (SRMME) en Stichting Fort aan den Ham  het Militair Weekend 2022, Nederland in vrijheid aan.

Het Militair Weekend vindt plaats op 25 en 26 juni, bij Fort aan den Ham, Busch en Dam 13, 1911 MS te Uitgeest. Het evenement is te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur. Voor meer informatie kijkt u op de Facebookpagina van het Militair Weekend 2022 of www.srmme.nl/evenementen

Militair Weekend
Het Militair Weekend besteedt al jaren aandacht aan de strijd voor vrede en veiligheid van Nederland in de 20ste eeuw. We zien in de media dat deze vrijheid en veiligheid soms ver te zoeken is, zelfs al dicht bij huis, niet ver buiten Europa. Daarom richten we ons met name op de WWII-periode, met een historisch kampement, voertuigen (die ‘s morgens een korte route gaan rijden), kleine militariamarkt en natuurlijk het fort zelf, dat geopend is en waar men kan worden rondgeleid. Rondom het fort zullen re-enactors u meenemen in het leven als soldaat in deze periode en is er van alles te zien en te beleven.

Dus houd de agenda vrij voor een Militair Weekend 2022 evenement. Graag tot ziens!