Roos Vrouwe (links) en Lotte Smit: mooie steunpilaren van het ICGT.
Roos Vrouwe (links) en Lotte Smit: mooie steunpilaren van het ICGT. Foto: aangeleverd

Lotte Smit en Roos Vrouwe: de ‘meiden’ van de kindermiddag

Algemeen

UITGEEST - Het ICGT zoekt altijd naar nieuwe dingen die iets toevoegen aan het evenement. Eén daarvan was een aantal jaren geleden de kindermiddag op zaterdagmiddag. 

Met een optreden van Nienke van den Berg en de aanwezigheid van Herry en Berry (AZ) was het meteen een succes. De kinderen vermaakten zich prima op de springkussens, zongen en dansten mee op de muziek van Nienke en lieten zich schminken. Ook de ouders en de vele oma’s en opa’s genoten, niet alleen van hun kinderen en kleinkinderen, maar ook, gezellig met een drankje in de hand, van elkaar. Dus kinderen opgelet! Op zaterdagmiddag 4 juni tussen 13.30 en 15.30 uur is het ICGT Plaza voor jullie ‘the place to be’. Dan is het weer ICGT-kindermiddag. Met een spetterender programma dan ooit! Maak je borst maar nat voor een schuimparty, schminken, enorme stormbaan én discospringkussen. Ook Herry en Berry van AZ zijn van de partij. Net als DJ Johnny Glitter. Foto’s maken? Kan in de Photobooth.

Binnen de organisatie van het ICGT zijn Lotte Smit (25) en Roos Vrouwe (25) verantwoordelijk voor de kindermiddag. Zij doen dat nu al een aantal jaar met heel veel plezier.

Lotte: “Al sinds mijn jeugd ben ik actief op het ICGT. Eerst met het rondbrengen van de ICGT-krant, daarna het smeren van broodjes onder leiding van de ‘Annies’ en als ballenmeisje. Een paar edities geleden werden Roos en ik gevraagd om de kindermiddag op zaterdag te organiseren. Omdat ik werkzaam ben als leerkracht in het basisonderwijs dachten ze dat ik er wel geschikt voor zou zijn. Nou ja, dat ben ik natuurlijk ook maar ik vind het vooral leuk om met kinderen te werken. Op deze wijze kan ik een bijdrage leveren aan dit mooie evenement. Bovendien is mijn vriend Bart Zwarthoed actief in de organisatie van het ABT. Maar daarnaast kan ik ontzettend genieten van het voetbal en het feest. Je spreekt allemaal oude bekenden en al je vrienden gaan er natuurlijk ook heen.”

Roos: “Ik heb bij het ICGT een beetje dezelfde carrière gehad als Lotte. We kennen elkaar al van jongs af aan. Ik werk in het speciaal basisonderwijs en zei gelijk ja toen Lotte en ik gevraagd werden om de kindermiddag te gaan organiseren. Ik ben er best trots op dat de middag heel goed bezocht wordt en dat opa’s, oma’s, ouders en kinderen er veel plezier aan beleven. De rest van het weekend stort ik me met heel veel vrienden in het feestgedruis, want het blijft een leuk ‘feesie’.”

Tekst: René Vermeer

Afbeelding
5 Adembenemende fietsroutes voor elektrische fietsen 1 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek IJmond Noord zet lezers in het zonnetje met campagne Zomerlezen 3 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 2023 5 uur geleden 2
Afbeelding
Auto te water langs Lagendijk 5 jun., 10:40
Afbeelding
Bezoek met de Bosw8ter de kasteeltuinen van Park Assumburg 5 jun., 09:00
Afbeelding
Miniconcert bij Geesterheem 4 jun., 16:40 2
Afbeelding
Jarige speeltuinvereniging Kindervreugd blij met nieuw speeltoestel 3 jun., 15:00
Afbeelding
Open ateliers bij de Kunstgenieloods 3 jun., 14:00
Afbeelding
FC Uitgeest G1 treedt aan in heuse bekerfinale 3 jun., 13:00
Afbeelding
Regionale Veteranendag Uitgeest 3 jun., 12:00
Afbeelding
De Opkikker Challenge: durf jij de uitdaging aan? 3 jun., 10:00
Afbeelding
Collecte Nationaal MS Fonds van 26 juni t/m 1 juli 2023 2 jun., 10:00
Digitale krant