De bijna foutloos spelende Roos Vrouwe gaf werkelijk niets weg en was daarmee de spreekwoordelijke rots in de branding.
De bijna foutloos spelende Roos Vrouwe gaf werkelijk niets weg en was daarmee de spreekwoordelijke rots in de branding. Foto: Aangeleverd

FC Uitgeest wint 3-2 en handhaaft zich daarmee in de 3e klasse

Algemeen

UITGEEST - Met een terechte 3-2 overwinning op het jeugdige Always Forward VR heeft FC Uitgeest VR1 zich verzekerd van weer een jaar A categorie voetbal. Uitgeest voetbalde in de kern waarden van de wedstrijdbal sponsor Webreturn. Gepassioneerd, ondernemend en resultaatgericht waren in deze wedstrijd de kenmerken van het immer hardwerkende 1e vrouwenteam van FC Uitgeest.

De openingsfase was voor Uitgeest. Verdedigend gaf Uitgeest in deze fase niets weg en kwam regelmatig tot een goede aanvalsopbouw. De 1-0 kwam overeen met het spelbeeld. Roos Vrouwe leidde met een wisselpass op Lotte Smit de aanval in. Lotte Smit speelde de wederom sterk spelende Bo Smit in de voeten aan. Bo Smit speelde zichzelf goed vrij en legde de bal breed op Anouk de Goede die met een fraai afstand schot de keeper kansloos liet. Uitgeest kon het goede spel niet vasthouden en Always Forward kwam beter in het spel. Danique van Weelden voorkwam met een goede safe de 1-1. Uitgeest raakte de grip op het middenveld kwijt. In plaats van de aanval op te houden vlogen de middenvelders van Uitgeest het duel in met als resultaat dat er een overtal ontstond op het middenveld. Always Forward scoorde uit een dergelijke situatie de 1-1.

Het was een wedstrijd die alle kanten op kon qua resultaat. Simpele dingen goed doen en de organisatie in stand houden, in het bijzonder de restverdediging bij corners waren de aandachtspunten vanuit de rust.
Uitgeest kwam op 1-2 achterstand. Uit een afgeslagen corner staken 4 spelers van Always Forward over de as het veld over en lieten keeper Danique van Weelden kansloos. Uitgeest rechtte de rug. De bijna foutloos spelende Roos Vrouwe gaf werkelijk niets weg en was daarmee de spreekwoordelijke rots in de branding. Invaller Jara Verschoor bewees haar goede vorm. Zij bracht Bo Smit in stelling die via een scrimmage de gelijkmaker scoorde. 2-2 en het werd duidelijk dat Always Forward niet in het tempo van Uitgeest mee kon. Vanaf de 75e minuut was het eenrichtingsverkeer. Dit resulteerde in constante druk van FC Uitgeest en daaruit volgende kansen. Weer was het Jara Verschoor die aan de basis van de volgende Uitgeest goal stond. Na een prima aanname was ze haar directe tegenstander kwijt, behield het overzicht en speelde Anouk de Goede aan. Aannemen, draaien en schieten was hier van toepassing. Anouk de Goede liet de sterke Always Forward keeper kansloos en schoot de winnende treffer binnen. De ontlading bij FC Uitgeest was groot. Winst betekende handhaving, ongeacht de uitslagen van de concurrenten. Always Forward zette nog een keer aan maar waren niet bij machte het Uitgeest moeilijk te maken.

Zondag 29 mei is de laatste thuiswedstrijd van Vrouwen1, met als afsluiting hapje, drankje en live muziek!

Tekst: Frits Walsmit