Het lintje als blijk van waardering uit de samenleving voor mensen die zich langdurig en op allerlei terreinen inzetten voor de maatschappij.
Het lintje als blijk van waardering uit de samenleving voor mensen die zich langdurig en op allerlei terreinen inzetten voor de maatschappij. Foto: Marianne Jonker

Kent u iemand die een lintje verdient?

Algemeen

UITGEEST - Tijdens de Lintjesregen2022 ontvingen drie inwoners van onze gemeente een Koninklijke onderscheiding. Het lintje is een blijk van waardering uit de samenleving voor mensen die zich langdurig en op allerlei terreinen inzetten voor de maatschappij. Kent u ook iemand in uw omgeving die een lintje verdient? Dan kunt u die persoon voordragen. Neem contact op met de gemeente waarin de persoon woont. 

Een Koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden:
· tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’, dit is meestal de dag voor Koningsdag
· en bij een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum.

Vraag op tijd een lintje aan
Wanneer u iemand wilt voordragen voor een lintje, doet u dat dan voor 1 juli 2022 als u wilt dat de onderscheiding tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’ in 2023 wordt uitgereikt.

Meer informatie
Over de regels rond de toekenning van lintjes kunt u alles lezen op de website www.lintjes.nl. Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding kunt u contact opnemen met bestuurssecretariaat Uitgeest via het emailadres: bestuursondersteuning@uitgeest.nl