De weersomstandigheden waren maandag 9 mei jl. ideaal om een hengeltje uit te gooien in de Ziendervaart.
De weersomstandigheden waren maandag 9 mei jl. ideaal om een hengeltje uit te gooien in de Ziendervaart. Foto: aangeleverd

Jeugdviswedstrijden succesvol van start

Algemeen

UITGEEST - Na drie jaar oponthoud zijn de jeugdviswedstrijden dan eindelijk van start gegaan. Op een zonovergoten maandagavond gingen de kinderen met elkaar de strijd aan. 

Pico Pilkes, al decennialang vrijwilliger bij de Algemene Hengelaarsbond Uitgeest, loste om precies 18.30 uur het startschot. Hoewel de weersomstandigheden ideaal waren voor een mooie vangst, moesten de deelnemers even op gang komen. Daarna ging het hard. Vooral bij Saar Kruyshaar. Met maar liefst acht vissen voerde zij de lijst aan. De dames lieten de jongens alle hoeken van de waterkant zien, want met een vangst van maar liefst vier vissen is Nora Bakker goed voor de tweede plaats. Sam Kruyshaar redt met een respectabele derde plek de eer voor de mannen. Helaas lukte het niet iedereen om raak te slaan. Vooral de voorzitter van de AHB Uitgeest mag nog wel een spoedcursus witvissen geven aan zijn eigen kroost. De vangst voor zo’n professionele vissersfamilie viel namelijk vies tegen. Maar niet getreurd, want bij de jeugdviswedstrijden van de AHB Uitgeest is iedereen een winnaar. Zo vertrokken alle kinderen met prijs en Marsreep glimlachend naar huis.

Komende maandag gaat de tweede jeugdviswedstrijd wederom om 18.30 uur van start bij de Ziendervaart. Deelname kost slechts € 0,50.