V.l.n.r. Menno en Caroline Klein-Bart en burgemeester Sebastiaan Nieuwland zijn trots op de uitgereikte Blauwe Vlag mét Groene Wimpel voor Jachthaven Uitgeest.
V.l.n.r. Menno en Caroline Klein-Bart en burgemeester Sebastiaan Nieuwland zijn trots op de uitgereikte Blauwe Vlag mét Groene Wimpel voor Jachthaven Uitgeest. Foto: Aangeleverd

Voor de 16e keer Blauwe vlag en Groene wimpel voor Jachthaven Uitgeest

Algemeen

UITGEEST/ELBURG - Op 12 mei is voor het eerst in drie jaar weer een officiële uitreiking ceremonie geweest voor de Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon, veilig en duurzaam zijn. 

Jachthaven Uitgeest ontving de Blauwe Vlag en de Groene wimpel voor de 16e keer op rij. “We zijn erg trots op onze Blauwe Vlag én Groene Wimpel”, zeggen Menno & Caroline Klein van Jachthaven Uitgeest. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen ons bedrijf weet waar hij of zij aan toe is”. Jachthaven Uitgeest is uniek met de Groene Wimpel, slechts 25 jachthavens in Nederland hebben deze uitzonderlijke erkenning.

Blauwe Vlag
Zowel aan de kust als voor waterrecreatie in Nederland is er een enorme belangstelling van Nederlandse en buitenlandse toeristen en recreanten. De trend is dat deze bestemmingen steeds duurzamer worden, wat te zien is aan een toename van Blauwe Vlag onderscheidingen in Nederland.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 189 Blauwe Vlaggen toegekend, 130 jachthavens en 59 stranden. De ceremonie vond plaats in de Hanzehaven van de gastheer gemeente Elburg.
De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Uitreiking van de Blauwe vlag werd dit jaar vanuit Elburg georganiseerd.
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 32 minuten geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 32 minuten geleden
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 18 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 22 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox gisteren
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Digitale krant