Monique Teeling.
Monique Teeling. Foto: aangeleverd

Column Monique Teeling: Trainen

Algemeen

Twee keer werd de beklimming van de Alpe d’Huez uitgesteld en nu het eíndelijk doorgaat ben ik slecht voorbereid. Omdat er steeds in mijn achterhoofd een stemmetje jengelde dat er best weer een of andere vervelende mutatie zou kunnen opdoemen zodra ik onder aan die berg mijn wandelschoenen aan zou trekken.

Maar nu het er serieus op begint te lijken dat het hele feest doorgaat, word ik licht nerveus. Ik wandel veel maar alles is hier vlak in Noord-Holland op een paar wannabe heuveltjes in de duinen na. En ik kan u verzekeren die Alpe is allesbehalve vlak. Hij is 16 kilometer lang met een gemiddeld hellingspercentage van 8%. Nou kan ik iedere keer richting Akersloot lopen en die kluft over de snelweg een stuk of 20 keer nemen maar daar ga ik niet blij van worden. Dus ben ik maar weer eens richting sportschool gegaan om een abonnementje af te sluiten. Ze zijn daar verschrikkelijk aardig en behulpzaam, daar ligt het niet aan, maar ik kan er slecht aan wennen.

Ik ben, zo blijkt, meer een buitenmens. Ik kreeg uitleg hoe de loopband met alle mogelijkheden te bedienen en zo pakte ik meteen mijn eerste uurtje. Een blinde muur was mijn uitzicht, dat was mijn eigen schuld want ik kon ook bij het raam maar dat leek iets te exhibitionistisch. Ondertussen luisterde ik naar een podcast zodat het niet te saai werd. De tweede keer ging ik gezellig met mijn dochter en kletsend verstreken de minuten. Toen zij verderop oefeningen ging doen, zette ik de display aan. De vorige loopbandwandelaar had hem op televisie laten staan en ik viel midden in een film waar een wippend stel drukdoende was. Er waren meerdere opties en dus koos ik snel ‘wandelen door Nieuw-Zeeland’. De andere toestellen waarmee ik mijn benen kon versterken waren tamelijk zwaar behalve voor mijn dochter, zij zwiepte haar benen zonder moeite alle kanten op terwijl ik daar al in de gaten kreeg dat ik de volgende dag kreupel zou doorbrengen. Als toetje toch maar weer de loopband bestegen waar ik zowel de snelheid als de helling flink omhoog bracht. Zweetdruppels en vermoeidheid verminderden mijn zicht toen ik stomverbaasd op het display ‘GALOPPEREN’ las maar waar bij nadere inspectie ‘CALORIEËN’ bleek te staan.

Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 2 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 5 uur geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 22 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten gisteren 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Digitale krant