Yellow Fellows (Zaterdag 2) kampioen als eerste zaterdagteam van FC Uitgeest.
Yellow Fellows (Zaterdag 2) kampioen als eerste zaterdagteam van FC Uitgeest. Foto: Karen Dresch

FC Uitgeest ‘Zaterdag 2’ is kampioen!

Algemeen

UITGEEST - Afgelopen zaterdag speelde FC Uitgeest ‘Zaterdag 2’, ook wel de Yellow Fellows genaamd, tegen de nummer 2, Jong Holland. Bij minimaal een gelijkspel zou het kampioenschap gevierd kunnen worden. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Het publiek, dat in grote getalen was komen opdraven inclusief groen-gele rookfakkels, kreeg een waar spektakelstuk voorgeschoteld.

De eerste helft een wat onrustig spelend Uitgeest. De zenuwen zaten duidelijk in de benen. Ondanks dit wist Uitgeest wel een veldoverwicht te creëren en leek het wachten op de eerste goal. Jong Holland verdedigde echter solide waardoor de openingsgoal uitbleef. Die kwam er wel, maar aan de andere kant. Vanuit de voorzet van de wederom zeer sterk spelende linksbuiten van Jong Holland werd de bal met een halve omhaal binnengeschoten, 0-1. Uitgeest trok wederom ten aanval op zoek naar de gelijkmaker, waarbij een kopbal van Nick Scholten via de paal niet door Daniel Priem kon worden binnen gewerkt. Bij een van de counters van Jong Holland moest verdediger Thijs Vaalburg met een sliding in de 16 de 0-2 voorkomen, waarbij de bal echter zijn arm toucheerde, met een penalty tot gevolg. Robin Leering wist deze penalty, tot opluchting van velen, echter te keren waardoor Uitgeest in de wedstrijd bleef. De 0-2 kwam er echter alsnog. Wederom werd de bal door Jong Holland vanaf links goed voorgebracht en bij de tweede paal binnengetikt. Alle voorbereidingen voor het kampioenschap leken voor niets.

Geen hattrick
De tweede helft liet echter weer een ouderwets Yellow Fellows zien. Vol passie werd de aanval gezocht, combinaties liepen beter en Jong Holland werd stevig teruggedrongen. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Stijn Hazevoet draaide zich goed vrij en zijn schot, die houdbaar leek, verdween tussen keeper en paal in het net, 1-2. Niet veel later kreeg Delano de bal op een meter of 18 van de goal voor zijn voeten en met een verwoestend schot in de linkerbovenhoek liet hij de Jong Holland-goalie kansloos, 2-2. Het publiek liet zich goed horen en Uitgeest ging op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er uiteindelijk ook. Via een afgeslagen aanval kwam de bal op een meter of 20 bij Stijn, die met een streep de keeper wederom kansloos liet en met zijn tweede treffer de 3-2 voor Uitgeest aantekende. De verdediging onder aanvoering van Maarten Jongewaard, die de tweede helft bij Uitgeest het doel verdedigde, stond als een huis en gaf geen kansen meer weg, al bleef het oppassen voor de hoge ballen voor de goal aangezien Jong Holland over aardig wat lange spelers beschikte. Via een snel uitgevoerde aanval over links, waarbij Jarno de Ruiter de rechtsback te snel af was, werd hij uiteindelijk onreglementair afgestopt in het strafschopgebied, waardoor de goed leidende scheidsrechter niets ander kon doen dan de bal op de stip leggen. Dit buitenkansje om de wedstrijd definitief in het slot te gooien was helaas niet aan Stijn besteed waardoor hij zijn hattrick niet kon voltooien.

Feest
Uitgeest wist de 3-2 over de streep te trekken, en na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten. Groen-gele rookfakkels, champagne, een kampioensshirt en een heuse kampioensschaal die door voorzitter Frans van Zijl werd uitgereikt, waarbij hij in zijn speech nog refereerde aan het feit dat dit het eerste zaterdag seniorenteam van FC Uitgeest is dat kampioen is geworden.

In de kantine werd de derde helft volbracht waarna het team het dorp introk, waar het nog lang onrustig bleef…

Tekst: Jan Paul Vaalburg