Mijne Roozendaal en Coby Roozendaal-Kramer.
Mijne Roozendaal en Coby Roozendaal-Kramer. Foto: aangeleverd

Mijne en Coby Roozendaal-Kramer 60 jaar getrouwd

Algemeen

UITGEEST - Op 11 april 2022 was het precies 60 jaar geleden dat Mijne Roozendaal en Coby Kramer in het huwelijksbootje stapten. Zij trouwden in 1962 in Hoorn.

Mijne (85) is een geboren Uitgeester en Coby (84) is geboren in Hoorn. Voor de meeste Uitgeesters bekende gezichten, aangezien Mijne al van jongs af aan werkzaam was bij Siro/Marskramer in Uitgeest, de winkel van zijn ouders. Coby was kapster en kwam na een sollicitatie werken bij kapsalon Glorie aan de Middelweg. Ze kende Mijne toen nog niet. 

De ontmoeting kwam later, tijdens het uitgaan in ‘t Wapen van Alkmaar. Toen Mijne met een vriend op de kermis in Hoorn was, is hij bij Coby thuis op bezoek gegaan en zo is de relatie tot stand gekomen. “Heb je je rijbewijs,” was het eerste wat Coby’s vader vroeg aan Mijne. De familie Kramer had namelijk een taxibedrijf. Zo kwam het dat Mijne een keer moest helpen en met de ziekenauto iemand moest ophalen. Juist op het moment dat Mijne als chauffeur in de ziekenauto stapte, kwam er een Uitgeester voorbij. “Zo Mijne, aan het bijklussen?”

Na hun trouwen is het echtpaar in de Pr. Bernhardstraat gaan wonen. Ze kregen drie zonen: Benno, Franck en Marcel. Nadat de kinderen uit huis waren, zijn Coby en Mijne verhuisd naar de Beatrixlaan, waar ze nog steeds wonen. Mijne heeft tot aan zijn pensioen bij Siro gewerkt en vervolgens het stokje overgedragen aan zoon Franck die toen ook al enige jaren werkzaam was in de zaak. Coby heeft vanaf haar trouwen tot haar pensioen ook bij Siro gewerkt, behalve toen de kinderen nog klein waren.  
Coby en Mijne vervelen zich niet sinds hun pensioen: Mijne houdt van wandelen, fietsen en brengt de boekjes van de S.U.S. langs. Hij heeft door de jaren heen een behoorlijke verzameling foto’s en ansichtkaarten verzameld breidt nog altijd uit door bekende gebouwen, huizen en winkels in Uitgeest te fotograferen die op de nominatie staan om gesloopt te worden.  Ook Coby heeft haar hobby’s zoals kantklossen, handwerken, kaarten maken en speelt accordeon in een gezelschap. Samen genieten ze regelmatig van hun chalet op de Utrechtse Heuvelrug.

Het 60-jarig huwelijksfeest is gevierd met een gezellig diner met de kinderen, vier kleinkinderen, de broer en schoonzus van Mijne en de twee broers en schoonzussen van Coby.

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 6 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 9 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 9 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 11 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 11 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant