Kinderen vinden het leuk, ouders vinden het gezellig, bovendien is wandelen leuk en gezond. Doe mee!
Kinderen vinden het leuk, ouders vinden het gezellig, bovendien is wandelen leuk en gezond. Doe mee! Foto: aangeleverd

Avondvierdaagse Uitgeest 2022

Algemeen

UITGEEST - Dit jaar wordt de 59ste avondvierdaagse georganiseerd van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 mei vanuit de Speeltuin Kindervreugd in Uitgeest.

We hebben twee jaar moeten wachten op de 59ste avondvierdaagse. Nu het weer kan gaan we, met stempelboekje, vier avonden gezellig en sportief wandelen door heel Uitgeest. We lopen door het oude dorp tot in de nieuwste buurten. Zo kom je op plekken waar je normaal gesproken niet snel komt. Kinderen vinden het leuk, ouders vinden het gezellig, bovendien is wandelen leuk en gezond. Doe mee!

De avondvierdaagse Uitgeest wordt georganiseerd door de Speeltuin Vereniging Uitgeest.
Er zijn twee afstanden:
- 5 kilometer voor kinderen van groep 1 t/m 5. De start is om 18.00 uur en de wandeling duurt ongeveer een uur.
- 10 kilometer voor de grotere kinderen en volwassenen. Deze start om 18.15 uur. Je bent ongeveer 2 uur aan het wandelen door het dorp en de buitengebieden.
Na het startsignaal worden de routes uitgedeeld en ga je op weg. Start en finish bij Speeltuin Kindervreugd aan de Middelweg 108-110.

Veiligheid
Op de 5 kilometerroute lopen de kinderen onder begeleiding van hun ouder(s). De begeleider heeft ook een stempelboekje, dat natuurlijk mag worden doorgegeven aan de ouder die de volgende dag meeloopt. Met één ouder kunnen kinderen uit meerdere gezinnen meelopen. Houd je aan de route, blijf aan de aangewezen kant van de weg lopen, volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Op de 10 kilometerroute mogen kinderen zonder begeleiding lopen.
Kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar de avondvierdaagse. De parkeerplaats bij de speeltuin/Marskramer is verzamelplek en fietsenparkeerplaats. Komt je met de auto, dan moet je elders parkeren, houd rekening met wachten i.v.m. wandelaars op de weg.

De vele avondvierdaagsevrijwilligers en verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid van de wandelaars. Er is EHBO, er zijn stempelaars en er zijn zogeheten bezemwandelaars, zodat er nooit iemand achterblijft. Zij zijn altijd de laatste lopers op de route. Als zij voorbij zijn kunnen de verkeersregelaars hun oversteekplek vrijgeven en naar een volgende oversteekplaats gaan, of de stempelpost kan opgeruimd worden.

Lijkt het u leuk om ook mee te wandelen, schrijf u dan in. Bent u twee of meer dagen beschikbaar vanaf 17.45 uur en lijkt het u leuk om te helpen, dan bent u van harte welkom. Mail naar: avondvierdaagse_uitgeest@hotmail.com

Inschrijven
Inschrijfformulieren worden verspreid via de scholen, vind je op de site www.speeltuinuitgeest.nl en liggen klaar tijdens de inschrijfdagen in het speeltuingebouw. Inschrijven kan op woensdag 6 april van 16.30-17.30 en 19.00-20.00 uur, op donderdag 7 april van 19.00-20.00 uur, en op vrijdag 8 april van 16.00-20.00 uur. Kosten zijn € 5 per wandelaar (geen PIN). Actuele informatie over en foto’s van de avondvierdaagse vindt u op de Facebookpagina van Speeltuinvereniging Kindervreugd.

Kinderen vinden het leuk, ouders vinden het gezellig, bovendien is wandelen leuk en gezond. Doe mee!
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 8 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 12 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 16 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant