Britt tijdens de opname van de blind auditions.
Britt tijdens de opname van de blind auditions. Foto: aangeleverd

The Voice Of Holland stopgezet: droom van Britt van Coezand in duigen

Algemeen

UITGEEST - De berichtgeving dat The Voice of Holland is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag zal niemand ontgaan zijn. De hele week stond in het teken van de uitzending van het programma BOOS dat op donderdagavond 20 januari de misstanden aan de kaak stelde. 

Door de meldingen van kandidaten die ernstig seksueel grensoverschrijdend hebben ervaren door verschillende medewerkers van het programma besloot het productiebedrijf het programma per direct van de buis te halen.

Toeleven naar de blind auditions
De Uitgeestse Britt van Coezand (17) was een van de kandidaten die te zien zou zijn in het programma dit seizoen, gelukkig heeft zij zelf geen slechte ervaringen gehad. “Superheftig en heel erg voor de slachtoffers. Ik heb veel respect voor ze dat ze het hebben aangedurfd om melding te maken van wat hen is overkomen. Ik hoop dat het goed komt en dat ze het hierna een plekje kunnen geven”, aldus Britt die meeleeft met haar medekandidaten.

Dit neemt niet weg dat alle kandidaten die waren geselecteerd voor de blind auditions er al maanden naartoe leefden, zo ook Britt. Singer/songwriter Britt van Coezand kreeg op haar zevende een microfoon cadeau en sindsdien is zij niet meer gestopt met zingen. Op haar veertiende nam zij zangles en nam haar talent een grote vlucht. Nadat ze een aantal keer had geprobeerd om door de audities van The Voice Kids te komen was het haar nu eindelijk gelukt. Ze mocht meedoen aan de blind auditions en haar moment of fame óf misschien wel haar doorbraak zou binnenkort op televisie worden uitgezonden.

Van rollercoaster tot mokerslag
Britt kreeg een half jaar geleden te horen dat ze geselecteerd was voor de blind auditions. Ze was alleen thuis en werd gebeld met het goede nieuws. Toen haar moeder thuis kwam maakte ze een grapje: “Lekker dan, ik zit er niet bij”, zei ze met een pokerface. Britt’s moeder begreep er niets van: “Het ging toch juist heel goed?” antwoordde ze. Totdat ze doorhad dat het een grap was. In alle staten belde Britt daarna haar vader op. De dagen, weken en maanden die volgden konden voor Britt niet meer stuk. Midden in die zware coronatijd voor artiesten mochten Britt en de andere kandidaten doen wat zij het liefste willen: zingen en oefenen in de studio.

Tot het moment dat ze de honden aan het uitlaten was met haar vriend. Britt zat al in de auto met de deur op een kier en vriendlief stond nog buiten, hij werd gebeld. “Door de kier van de deur dacht ik te horen: ‘afleveringen stilgelegd’. Ik opende mijn telefoon en mijn WhatsApp was ontploft. Familieleden die krantenartikelen stuurden en honderden gemiste appjes op de groepsapp van de kandidaten. Er was nog niets inhoudelijks bekend en ik kon het bijna niet geloven. Totdat het verhaal concreet werd, toen snapte ik heel goed dat TVOH een verloren zaak was”, vertelt Britt verdrietig.

Wat nu?
Omdat Britt ergens nog hoop heeft dat de optredens toch kunnen worden uitgezonden, misschien wel in een andere vorm of dat ze in ieder geval de beelden ontvangt, kan ze niet te veel zeggen over de blind auditions. Wegens alle onduidelijkheden kan ze ook niet zeggen met welk nummer ze mee heeft gedaan en of alle stoelen werden omgedraaid. Wel kan ze zeggen dat ze bericht heeft gekregen van TVOH dat zij de onderste steen boven willen krijgen en dat de kandidaten daarna bericht zullen krijgen over hoe nu verder. Tot die tijd gaat Britt werken aan een nieuwe single want ook haar eigen producties had ze even stilgelegd om zich te storten op haar grote droom.

De prachtige nummers van Britt van Coezand vind je via Spotify, YouTube en Instagram.