Anne (l) en Sanna (r) van Weel met hun vangst.
Anne (l) en Sanna (r) van Weel met hun vangst. Foto: aangeleverd

Lege flessen en volle karren

Algemeen

UITGEEST - Anne (8) en Sanna (11) van Weel verzamelen lege flessen die door anderen worden weggegooid in de natuur. De foto van de bijzondere verzameling van de meiden werd op Facebook gedeeld en de redactie wilde hier meer van weten. Sanna en Anne blijken namelijk de kleindochters van wethouder Cecilia van Weel te zijn. 

De zusjes konden voor maar liefst €52,75 lege flessen inleveren bij de supermarkt. Sanna: “Oma vond het fantastisch toen ze al die flesjes zag. Zij heeft het bedrag verdubbeld.” En dan lachend: “De volgende keer gaan we er nog meer verzamelen.” Een win-winsituatie dus: het verzamelen van de flesjes is niet alleen goed voor de natuur maar ook voor de portemonnee van de meisjes.

Achter in de schuur, in grote doorzichtige vuilniszakken bewaren Anne en Sanna van Weel hun verzameling lege flesjes. “We hadden dit keer vijf volle zakken,” zegt Sanna trots. “Zoveel hebben we nog nooit gehad. Meestal hebben we rond de €30,” zo vult Anne haar zus aan. De dames zijn erg enthousiast over de vangst. “We hebben wel meer dan tweehonderd flesjes. We sparen ze thuis, en als we ergens wandelen of op het strand zijn nemen we ze mee naar huis,” vertellen ze. Ongeveer drie maanden hebben de verzamelaars over hun twee volle supermarktkarren gedaan. “We bewaren het geld in onze spaarpot,” vertelt Anne, “en we mogen er wat lekkers voor halen.”