Frank en Ellen genieten vanachter het raam van de vele vogeltjes die hun tuin bezoeken.
Frank en Ellen genieten vanachter het raam van de vele vogeltjes die hun tuin bezoeken. Foto: Frank Mulder

Alles voor de vogeltjes

Algemeen

UITGEEST - Frank en Ellen Mulder zijn echte vogelliefhebbers. Ook deze winter hebben zij hun voortuin een beetje aangepast, zodat hun vogelvriendjes een beetje bijgevoerd worden.

“Het bijvoeren doen we sinds twee jaar. Inmiddels is het een klein beetje uit de hand gelopen,” bekent Frank. “Wij kopen momenteel zo’n 40 kg. vogelvoer per maand voor de ongeveer 40 tot 50 huismusjes, gemiddeld 13 Turkse tortels, heggenmussen, roodborstjes, koolmeesjes, pimpelmeesjes, spreeuwen en een paar kauwtjes. Ook de appels en 20 kg pinda’s die we speciaal voor de vogels kopen vinden gretig aftrek bij de halsbandparkieten en merels.
De 20 kg. zonnepitten zijn voor de vinkjes, groenlingen en puttertjes. Daar komen de vetbolletjes en de vogelpindakaas nog bij. Af en toe komen er een grote bonte specht en een sperwer langs om te kijken of er nog wat te halen valt. Kortom, een feest voor de vogels.
“De winter valt nog mee, dus bouwen we weer een beetje af. De vogels mogen namelijk niet te afhankelijk worden en zullen hun eigen voer moeten gaan zoeken.”

'Uit eten' voor deze huismus in de tuin van Frank en Ellen in Uitgeest.