Afbeelding
Foto: aangeleverde foto.

Een goede indruk op je zakenrelaties achterlaten doe je zo

Algemeen

UITGEEST - Wanneer je je eigen onderneming hebt hoort het voeren van gesprekken met potentiële nieuwe klanten erbij. De één is hier beter in dan de ander. Toch wil je dat je een goede indruk maakt op je nieuwe zakenrelaties. Gebruik hiervoor de tips in dit artikel!

Toon interesse

Als je op een evenement of beurs staat of wanneer je een afspraak hebt met iemand waarmee je in de toekomst hoopt samen te werken is het goed om interesse te tonen in diegene. Begin niet gelijk over jezelf en je onderneming te praten maar laat eerst zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de andere partij. Op deze manier zal diegene merken dat je echt graag samen wil werken en dat ze niet alleen maar een nummertje voor je zijn. Hierdoor maak je het contact gelijk een stuk persoonlijker. 

Wees zelfverzekerd

Wanneer je zelfvertrouwen uitstraalt zullen je (potentiële) zakenrelaties eerder vertrouwen hebben in je product of dienst. Een zelfvertrouwd iemand komt nou eenmaal beter over dan iemand die niet helemaal uit z’n woorden komt of een verlegen indruk maakt. Als je zelf al niet zeker bent van je zaak waarom zou een ander dat dan wel zijn? Bereid je dan ook altijd goed voor op afspraken met je mogelijke nieuwe klanten. Door een rechte houding aan te nemen en je gesprekspartner vaak aan te kijken kun je snel zelfverzekerder overkomen. Houd er rekening mee dat je wel sympathiek blijft overkomen.

Inspirerende ruimte

Komt je mogelijke nieuwe klant naar jouw bedrijf toe? Dan is het goed om na te gaan of je bedrijfsruimte de juiste indruk zal maken. Straalt de ruimte uit wat jij op de (potentiële) klant wil overbrengen? Zorg er dus voor dat je bedrijfsruimte er spic en span uitziet en geef een beetje extra aandacht aan de decoratie. Rust de ruimte bijvoorbeeld uit met een paar extra planten en hang een kunstwerk aan de muur dat bij je bedrijf past. Wist je dat oranje de kleur is die het meest inspireert? Overweeg dan eens om een muur een andere kleur te geven of werk met een accentkleur in de decoratie.

Investeer in relatiegeschenken

Goed, je hebt een leuk gesprek gehad. Nu wil je natuurlijk dat je bedrijf onthouden wordt en dat de deal echt doorgaat. Een goede manier om de goede indruk nog een extra boost te geven is het investeren in relatiegeschenken. Deze gepersonaliseerde presentjes kun je aan het einde van het gesprek aan je (potentiële) zakenrelatie geven. Dit zorgt er zeker voor dat je bedrijf en het prettige gesprek nog een lange tijd herinnerd zullen worden. Je hebt op dit gebied veel mogelijkheden, dus je kunt iets kiezen wat echt bij het imago van je bedrijf past. Je kunt gaan voor pennen graveren met de naam of het logo van je bedrijf, maar je kunt het ook over een andere boeg gooien en bijvoorbeeld sokken bedrukken en deze uitdelen.

De belangrijkste tip is natuurlijk om jezelf te blijven; zo kom je het meest transparant en betrouwbaar over.

Dit is een betaald artikel.