V.l.n.r. Babet, Lotte, Madeleine, Luca, Julia, Puck.
V.l.n.r. Babet, Lotte, Madeleine, Luca, Julia, Puck. Foto: aangeleverd

Het studentenleven als Uitgeester in Maastricht

Algemeen

Ver weg van huis studeren is best spannend, misschien nog wel spannender als je uit een fijn en veilig dorp als Uitgeest komt. Dit is iets wat ik kan bevestigen.

Mijn naam is Babet Bakkum, ik ben 19 jaar en geboren en getogen in Uitgeest. Dit jaar ben ik begonnen met een studie in het gezellige Maastricht. Ik studeer aan de Vertaalacademie. Dit is een studie gericht op mensen opleiden tot tolk, ondertitelaar of vertaler. De lessen worden op de hogeschool van Maastricht gegeven, dus er zat niks anders op dan richting het zuiden te gaan.
Het idee om uit huis te gaan op je negentiende en dan ook nog eens in je eentje naar Maastricht, is best een uitdaging. Toch is het echt een van de beste beslissingen geweest die ik heb gemaakt. Met een beetje geluk heb ik een kamer gevonden in een tof huis. Ik woon er nog geen vier maanden maar het begint steeds meer als ‘thuis’ te voelen.

In Maastricht wordt elk jaar een introductieweek georganiseerd voor alle nieuwe studenten. Hier heb ik kennisgemaakt met de verenigingen, onafhankelijke disputen en de rest van het studentenleven. Dit is veel en alles is nieuw, maar het is juist dé week waar je zo veel leuke nieuwe mensen leert kennen. Ik had geen idee waar ik in terechtkwam, ik heb alles op me af laten komen.

Ik ben bij ‘Onafhankelijk Dames Dispuut Femmes-Tastiques’ gevraagd om aspirant-lid te worden samen met vier andere meiden. Dat houdt in dat wij elke donderdagavond te vinden zijn in Studentencafé de Uni. Verder bestaat het dispuut uit ongeveer dertig hele lieve meiden, het voelt alsof je in een soort familie terechtkomt en je maakt vriendinnen voor het leven. Samen met Femmes-Tastiques gaan we nog vele gezellige borrels, evenementen en sporttoernooien tegemoet niet alleen binnen, maar ook buiten Maastricht.

Je eigen leven opbouwen ver van je vertrouwde buurt. Studeren en vrienden maken, maar ook werken en sporten. En dat alles met het idee dat je altijd de trein in kan stappen voor een heerlijk weekendje terug in Uitgeest. Het is zeker aan te raden!

Babet Bakkum
Aspirant-lid Femmes-Tastiques

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 9 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 13 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 15 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant