Giel van Oudenaren (links) is blij verrast met het draaiorgel in het bijzijn van zijn vrouw Coby, directeur Dennis Knaap en collega's.
Giel van Oudenaren (links) is blij verrast met het draaiorgel in het bijzijn van zijn vrouw Coby, directeur Dennis Knaap en collega's. Foto: Anita Webbe

Betonvlechter Giel van Oudenaren viert 60-jarig jubileum “Een voorbeeld voor ons allen”

Algemeen

UITGEEST - Maandag 11 oktober was een bijzondere dag voor de heer Giel van Oudenaren (78). Maar liefst 60 jaar in dienst als betonvlechter bij aannemersbedrijf Spanberg is niet zomaar iets, daarom werd hij met recht door directie en collega’s in het zonnetje gezet met taart én verrast met een draaiorgel.

Elke dinsdag, wanneer Giel het aannemersbedrijf binnenstapt, voelt directeur Dennis Knaap zich naar eigen zeggen trots: “Giel werkt al sinds zijn 18e bij het bedrijf, om precies te zijn sinds 15 oktober 1961. Mede door zijn inspanningen is onder andere het VU Ziekenhuis gebouwd, de Hemwegcentrale Amsterdam, de Johan Cruijff Arena en de Noord-Zuidlijn. Ik zie hem qua betrokkenheid door de jaren heen meer als grondlegger van het bedrijf dan als werknemer. Naast het opruimwerk wat hij nog altijd doet, brengt Giel ook veel kennis en ervaring mee, dus ook als mentor heeft hij absoluut toegevoegde waarde binnen het bedrijf. Hij is een voorbeeld voor ons allen.”

Martin de Boer werkt zo’n 25 jaar samen met Giel. “Als er gewerkt moet worden, kan hij streng zijn hoor,” lacht Martin. “Maar de samenwerking is prima. Ik gun hem nog vele jaren hier, dat verdient hij gewoon. Ook Giels schoonzoon Jeroen Verhoef en kleinzoon Nick Verhoef, die ook werkzaam zijn binnen het bedrijf, zijn trots. Jeroen: “Mijn schoonvader is nooit te laat en bijna nooit ziek. Genieten en werken is voor hem hetzelfde!” Kleinzoon Nick voegt eraan toe: “Qua doorzettingsvermogen is mijn opa een groot voorbeeld voor mij!”

Ogenschijnlijk blijft ‘Ome Giel,’ zoals hij door velen wordt genoemd, er jong bij. “Zolang ik er plezier in heb blijf ik het doen,” vertelt de jubilaris trots. “Het fijne is dat ik door de jaren heen niet het gevoel heb dat ik voor een baas werk. Ik heb altijd zelfstandig mijn werk kunnen doen, dat voelt erg prettig. Niet alleen destijds onder directeuren Henk Spanjaard en Sjaak Beentjes maar ook nu bij Dennis Knaap. Bovendien krijg ik de ruimte om mee te denken én zijn de sociale voorzieningen goed.” Aan stoppen denkt hij nog niet. “Ik heb al diverse mijlpalen gevierd en ben vaker in het zonnetje gezet, maar ik wil niet achter de geraniums zitten. Op de eerste plaats heb ik nog te veel plezier in mijn werk, ten tweede hou ik niet van veranderingen en van afscheid nemen al helemaal niet.”

Tekst: Anita Webbe

V.l.n.r. Giel, kleinzoon Nick en schoonzoon Jeroen.
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 2 uur geleden
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 6 uur geleden 1
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 8 uur geleden
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00 1
Laatste kans: schrijf je uiterlijk donderdag 18 april in en fiets mee met dé lenteklassieker.
Late Bird inschrijving: jubileumeditie Ronde van Noord-Holland geopend 15 apr, 12:00
Krommenieër Woudpolder.
Ontdek fietsend de Krommenieër Woudpolder 15 apr, 10:00
Impressie Meetlocatie.
Informatieavond over woningbouw Meetlocatie 15 apr, 10:00
Aanleg en het onderhoud van twee ondergrondse hoogspanningsverbindingen door Tennet.
Belemmeringswet Privaatrecht 15 apr, 09:00
Grutto's plasdras.
Weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 14 apr, 16:00
Vanaf het water heb je een mooie kijk op de omgeving. Kano je ook een keer mee?
Kano je woensdagavond 17 of 24 april eens mee? 14 apr, 10:00
Oplaadpalen bij bedrijf.
Volg op donderdag 23 mei digitale bijeenkomst zero-emissie zones 13 apr, 15:00
Digitale krant