Prijswinnaars: v.l.n.r. staand: Hans Weeda, Nico Lute, Marianne Snabilie-Klaver, Marijke Karten, Tonnis Hoogland, Corine Hemmer, Marga Duin, Hans Goedhart, Peter Savenije. V.l.n.r. knielend: Dorothé Rodenburg-Glorie, Marianne Jonker. Op de foto ontbreekt prijswinnaar Jos Duyker.
Prijswinnaars: v.l.n.r. staand: Hans Weeda, Nico Lute, Marianne Snabilie-Klaver, Marijke Karten, Tonnis Hoogland, Corine Hemmer, Marga Duin, Hans Goedhart, Peter Savenije. V.l.n.r. knielend: Dorothé Rodenburg-Glorie, Marianne Jonker. Op de foto ontbreekt prijswinnaar Jos Duyker. Foto: Mariska van der Leij

Uitgeesters krijgen eervolle vermelding voor hun ‘Ode aan het Oer-IJ landschap’

Algemeen

REGIO - De publiekswedstrijd om met een tekst, foto of kunstwerk een ‘ode aan het Oer-IJ landschap’ te brengen heeft meer dan honderd inzendingen opgeleverd. Voor elk onderdeel was er een eigen jury, die de meest geslaagde resultaten mocht uitkiezen. Bij het onderdeel ‘gedicht’ kregen twee Uitgeesters een eervolle vermelding van de jury.

Dorothé Rodenburg-Glorie bij haar ingezonden gedicht ‘Knotwilg’. “Dorothé stuurde meerdere gedichten in maar viel net buiten de prijzen. Haar gedichten zijn ritmisch sterk, gelaagd en voldoen aan de opdracht”. Marianne Jonker kreeg een eervolle vermelding voor haar ingezonden foto. - “Prachtige foto in de sfeer van de beroemde schilder Monet - van een doorkijkje vaan een sloot omzoomd door bomen met op de achtergrond een bruggetje”. Zo werd haar foto omschreven door de jury.

Bij het onderdeel ‘tekst’ ging de eerste prijs naar een gedicht van Marianne Snabilie-Klaver uit Egmond-Binnen, voor wat betreft beeldende kunst was het schilderij van Hans Goedhart uit Castricum de beste en bij fotografie is Nico Lute uit Castricum nummer een geworden. Alle genomineerde werken en de juryrapporten staan bij elkaar op de website oerij.eu. De wedstrijd was georganiseerd door de Stichting Oer-IJ in samenwerking met de Fotokring Heemskerk en de bibliotheken Kennemerland, IJmond en Heiloo.

Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 5 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 9 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 12 uur geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Digitale krant