Tom Smit.
Tom Smit. Foto: aangeleverd

Uitgeester fietst ‘tocht van zijn leven’ tijdens Tour for Life: “Afzien maar genieten”

Algemeen Video

UITGEEST – met videoreportage van OSU/RTV Fietsend in acht dagen van Italië terug naar Nederland over een onvoorstelbaar mooie route, oftewel de ‘Tour for Life’. Uitgeester Tom Smit deed het! Hij legde een afstand af van maar liefst 1300 kilometer en fietste ruim € 10.200 bij elkaar voor het Daniel den Hoed Fonds ten behoeve van succesvol kankeronderzoek. “Een avontuur om nooit te vergeten.”

Na maandenlange intensieve training was het op zondag 29 augustus eindelijk zover. De tocht begon in het Italiaanse Bardonecchia en eindigde afgelopen zondag 5 september op de Cauberg in Valkenburg. Een tour van acht dagen en een spectaculaire route die leidde over wereldberoemde cols uit de Tour de France. Tom passeerde idyllische Franse dorpjes, cruisete door glooiende landschappen en trotseerde venijnige kuitenbijters.

De Tour was zwaar. De nachten waren koud en met gemiddelde afstanden van zo’n 170 kilometer per dag kreeg Tom last van zijn billen en bovenbenen. Toch gingen de beklimmingen steeds beter en prees hij zich gelukkig met zijn fitheid. Het leven van een fietser is Tom prima bevallen. “Over de bergkammen van Annecy bedacht hij: “Dit is de Tour for Life… mijn eigen gedachten midden in Frankrijk. Dit gaf me een gelukzalig gevoel en voldeed echt aan mijn verwachtingen.”

Begeleiding
Tom heeft een topprestatie geleverd maar de noodzakelijke begeleiding was ook zeer intensief. Deze begeleiding, “de tanden die het wiel draaiende houden”, mag best genoemd worden. Terwijl Tom zich voor 100% inzette voor dit prachtige doel verzorgde zijn vrouw én coördinator van het verkeersteam Margret de begeleiding samen met Peter Vrouwe. “In totaal reden er 280 wielrenners deze Tour for Life, begeleid door ongeveer 220 vrijwilligers”, vertelt Margret. “Dagelijks werd het hele kamp verplaatst naar een volgende camping.  Twee grote koelvrachtwagens gingen mee, gevuld met banken, tafels, tenten, een keuken en uiteraard eten en drinken. Er werden 150 tenten opgezet, wasjes gedaan, eten bereid en bedden opgeblazen. Tom vult dankbaar aan: “Ik kreeg een topverzorging met massages, heerlijk verzorgde maaltijden en werd ondertussen bijgevoerd met zoetigheid en hartige snacks zoals bananen, winegums, chocolade, cola, Tuc’s en chips. Na elke maaltijd, korte wandeling, koffie en de avondetappe kroop Tom rond 21.30 uur in de tent. “Het verrijkt mijn wereld als ik de verhalen hoor van andere deelnemers die allemaal streden voor hetzelfde doel. Die saamhorigheid maakte deze intensieve week tot een geweldig avontuur om nooit te vergeten!”

Het totaalbedrag dat door alle deelnemers van Tour for Life 2021 is bijeengebracht bedraagt maar liefst ruim € 1,1 miljoen!!

Tekst: Anita Webbe
Reportage: OSU/RTV


150 tentjes worden dagelijks verplaatst en weer opgezet.
De volledige route in kaart.
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 51 minuten geleden
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 2 uur geleden
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 20 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" gisteren
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 19 apr, 10:00
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Digitale krant