In 2014 reden de broers Alex (l) en Eric Ott samen in de OW SuperCup 600; Eric werd kampioen.
In 2014 reden de broers Alex (l) en Eric Ott samen in de OW SuperCup 600; Eric werd kampioen. Foto: Kees Siroo

Veranderingen bij Racing Team Edwin Ott Motoren

Algemeen

UITGEEST - Al bijna 25 jaar is Team Edwin Ott Motoren uit Uitgeest een zeer bekende en gewaardeerde verschijning op de racecircuits. Maar er staan belangrijke veranderingen op stapel. Edwin Ott Motoren zal in de toekomst niet meer met een eigen team naar het circuit gaan. Vanaf 2022 zullen Edwin en Karin Ott alleen met de bekende circuitservice aanwezig zijn.

Aanvankelijk begon de familie Ott haar activiteiten op het circuit met een eigen Racing Team. Edwin reed met zijn zonen Alex en Eric wedstrijden en zelfs zijn echtgenote Karin nam deel aan races. Daarnaast is Ott Motoren is al 30 jaar Yamaha-dealer en 20 jaar GYTR Performance Parts-dealer en heeft dus alle knowhow van het Japanse merk in huis. Ook voor de Metzeler banden is Edwin Ott Motoren het juiste adres op het circuit geweest. 

Team
Momenteel bestaat het Racing Team uit Selwin Hamden en Nick Vlaar. Hamden komt uit in de IDC Dutch Supersport en staat vijfde in de tussenstand. De jongeling gaat zelf verder met de door Edwin opgebouwde Yamaha R6; hij zal in 2022 worden bijgestaan door Robin, Pien en Cliff Kloots en daar waar nodig zal ook Edwin hem blijven helpen. Nick Vlaar rijdt al diverse jaren met een door Edwin geprepareerde Yamaha R1 mee in de Dutch Superbike; ook hij staat momenteel vijfde in de IDC-tussenstand. Hij is er nog niet uit hoe zijn toekomstplannen eruit gaan zien.

Meer klantgericht
Nu Edwin en Karin stoppen met hun eigen Racing Team kunnen zij zich nog meer richten op de service aan hun vele klanten op het circuit. Zij zullen met de nodige raceparts, kennis, ervaring en service klaarstaan tijdens de IDC-wedstrijden en CRT-dagen. “Het is de bedoeling dat wij meer begeleiding kunnen geven aan de klant, zowel op als naast de baan, wij hebben voldoende expertise in huis. Dat doen we nu ook al, maar het eigen team vraagt veel aandacht. Nu hebben we meer tijd voor onze klanten”, zegt Karin.

Edwin: “We hebben mooie jaren gehad met ons eigen gezin. Mooie wedstrijden maar ook de nodige crashes en dieptepunten. Uiteindelijk hebben we twee kampioenschappen behaald. Alex werd in 2008 kampioen in de SuperCup 600, Eric slaagde daar in 2014 in. Zelfs Karin heeft Europese punten weten te bemachtigen. Ook Rob Juwett maakte deel uit van ons team. Na het stoppen van eerst Alex en daarna Eric zijn we verder gegaan met het Racing Team Edwin Ott Motoren. Met Nick Vlaar, Cliff Kloots, Luuk de Ruiter en Selwin Hamden hebben we ook mooie resultaten behaald. Maar naast het runnen van onze eigen motorzaak is een eigen Racing Team, het verlenen van circuitservice, het reizen en de vele bijkomstigheden een hele opgave. Het is goed geweest, we doen een stapje terug maar wij verdwijnen absoluut niet uit beeld!”

Afbeelding
JongerenTop Noord-Holland Noord op 11 april in Schagen 15 minuten geleden
De bestelbus kan waarschijnlijk op de schroothoop.
Eenzijdig ongeluk op N246 bij Starnmeer 1 uur geleden
Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 2 uur geleden
Hotel Van der Valk in Akersloot.
Nieuwe buren op splitsing Uitgeest- Akersloot 2 uur geleden
Maak jij ook zo'n prachtige foto?
Fotowedstrijd voor jongeren in Kasteeltuin Assumburg 3 uur geleden
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 20 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend gisteren
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 28 mrt, 10:00
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
Digitale krant