Anja en Robert Bont.
Anja en Robert Bont. Foto: aangeleverd

Viswinkel Bont viert 25-jarig jubileum

Algemeen

UITGEEST - Precies een kwarteeuw geleden kwam Robert Bont met de verkoopwagen vol verse vis naar Uitgeest. Inmiddels heeft de verkoopwagen plaatsgemaakt voor een prachtige winkel aan de Prinses Beatrixlaan en viert Viswinkel Bont met trots zijn 25-jarig jubileum.

“Met alleen de verkoopwagen stonden we aanvankelijk op de Prinses Beatrixlaan en later bij de parkeerplaats tegenover de boekhandel”, vertelt eigenaar Robert. “Mijn moeder hielp me destijds door het eerste jaar heen, totdat het druk genoeg werd om iemand anders aan te nemen. Zes jaar later vroeg Bas Martens of ik interesse had in een leuk klein winkelpandje op de hoek van de Prinses Beatrixlaan/Middelweg. Midden in het dorp, dus we waren direct enthousiast. Daarnaast stonden we met de verkoopwagen van donderdag t/m zaterdag nog in Heemskerk, maar in combinatie met de drukker wordende winkel konden wij dit helaas niet meer combineren en hebben we de verkoopwagen moeten afstoten. Er kwamen steeds meer werknemers bij. Inmiddels zijn dat er acht en gelukkig nog steeds dezelfde dames”, lacht Robert. “Ik ben dan ook erg blij dat we als team al zolang prettig en gezellig kunnen samenwerken.” 

In de visbranche zijn het altijd hele lange dagen, dat is niet altijd makkelijk. “Voor de vis ga ik elke dag al vroeg op pad naar Volendam om alles in te kopen. Als Volendammer heb je het voordeel dat de lijnen kort zijn en daardoor gemakkelijker rechtstreeks verse vis kunt inkopen. Vanzelfsprekend gaan we alleen voor de beste kwaliteit, ook dat is een kracht van ons bedrijf. Het assortiment is de laatste jaren veel veranderd; waar we in het begin alleen maar vis verkochten, is het assortiment uitgebreid naar diverse maaltijden, salades en kant-en-klare ovengerechten, die wij allemaal zelf bereiden en gretig aftrek vinden. ‘Lekker makkelijk’ is de trend, al vinden klanten onze haring en kibbeling nog altijd heerlijk!”

Vanaf de eerste dag voelt de Volendammer viswinkel zich in Uitgeest ‘als een vis in het water’. “Het dorpse karakter en de gemoedelijke sfeer bevalt ons na 25 jaar nog altijd erg goed. Het ‘ons-kent-ons gehalte’, waarbij we altijd de tijd nemen voor een praatje of een dolletje, zorgt voor een ontspannen en vriendschappelijke sfeer in de winkel. Bij deze bedank ik mijn vrouw Anja voor haar oneindige steun en enthousiasme en alle oude en huidige medewerkers: Mirjam, Mirjam, Yvonne, Marjan, Mariana en Melanie. Ik hoop dat we nog jaren in goede gezondheid samen mogen werken. Wij bedanken alle klanten die ons al 25 jaar weten te vinden. Zonder deze mensen zouden wij nu geen jubileumfeestje vieren.”

Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 11 uur geleden
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 15 uur geleden
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 18 uur geleden
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00 3
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Laatste kans: schrijf je uiterlijk donderdag 18 april in en fiets mee met dé lenteklassieker.
Late Bird inschrijving: jubileumeditie Ronde van Noord-Holland geopend 15 apr, 12:00
Krommenieër Woudpolder.
Ontdek fietsend de Krommenieër Woudpolder 15 apr, 10:00
Impressie Meetlocatie.
Informatieavond over woningbouw Meetlocatie 15 apr, 10:00
Aanleg en het onderhoud van twee ondergrondse hoogspanningsverbindingen door Tennet.
Belemmeringswet Privaatrecht 15 apr, 09:00
Digitale krant