Niels, Sjoerd, Dennis en Koen.
Niels, Sjoerd, Dennis en Koen. Foto: aangeleverd

Vrienden ontwikkelen kaartspel in coronatijd

Algemeen

UITGEEST - Voor de vier vrienden Dennis, Koen, Niels en Sjoerd was het vele thuiszitten tijdens de coronaperiode een goed excuus om een oude jongensdroom te verwezenlijken: het maken van een eigen kaartspel. Wat begon als een grap leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van hun spel ‘King Fridge’, oftewel ‘Koning Koelkast’. Op 15 juni gaat het spel live op de crowdfundingpagina Kickstarter. Als er genoeg geld wordt opgehaald, wordt het spel geproduceerd en bij jou thuis afgeleverd!

De vier vrienden hebben elkaar in hun studententijd leren kennen. Ze bleken een gedeelde passie te hebben voor hiken, culturen verkennen en bovenal kaartspellen. Op een avond tijdens hun vakantie besloten ze, met de voeten omhoog en een biertje in de hand, een eigen kaartspel te verzinnen. Het plan was namelijk al eens voorbijgekomen en ze zagen het wel zitten om samen een bedrijf op te starten. Gedurende de vakantie werd het spel elke dag een beetje aangepast, het werd steeds leuker en spannender. Op de laatste avond werd dan ook besloten: dit is zo’n gezellig en grappig spel, iedereen moet het leren kennen! En zo geschiedde, ze gingen aan de slag in de avonduurtjes.

Verborgen talenten
Tijdens het proces kwamen er verborgen talenten boven water. Koen bleek een meester te zijn in het tekenen, Niels bouwde de gehele website, Dennis ontdekte zijn passie voor video en design en Sjoerd leerde de fijne kneepjes van Adobe Illustrator kennen. Met hun spaargeld investeerden ze in de productie van prototypes zodat ze het spel uitgebreid kunnen testen. Telefoontjes met fabrieken in China, Duitsland en Polen behoorden tot de orde van de dag. Dit proces leidde uiteindelijk tot een snel, grappig en strategisch spel genaamd ‘King Fridge’ oftewel ‘Koning Koelkast’. Een cool kaartspel - ja, een beetje flauwe woordgrap - dat gegarandeerd een gezellige avond met vrienden oplevert!

Crowdfunding
Woorden zullen tekort schieten om het spel uit te leggen maar in het kort is het doel van het spel om zo min mogelijk punten te halen door je vrienden te saboteren en te slim af te zijn. Hier geldt: kennis is macht! Maar hoe krijg je een spel op de markt zonder een al te grote investering? Daar bood crowdfunding een oplossing. Crowdfunding is het principe dat kopers bij voorbaat laten weten interesse te hebben in de aanschaf van een specifiek product. Dat geeft ondernemers de kans in te spelen op de vraag van de markt zonder dat er een grote investering nodig is. Wil je een leuk spel ontvangen en tegelijkertijd deze vier vrienden ondersteunen met het verwezenlijken van hun jongensdroom? Ga dan naar www.kingfridgegame.com of bezoek hun crowdfundingpagina!


Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 4 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 7 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 7 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 9 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 9 uur geleden
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant