FC Uitgeest Jeugdtoernooi.
FC Uitgeest Jeugdtoernooi. Foto: Archieffotot: aangeleverd

EK-succes Oranje als magneet voor de jongste voetballertjes

Algemeen

UITGEEST - Voetbalclubs waren al lang blij als leden niet wegliepen toen door corona competities stil kwamen te liggen, maar werving van nieuwe spelertjes schoot er wel bij in. Het Europees Kampioenschap voetbal komt op een uitgelezen moment: voetbalbond KNVB zet Oranje in om pupillen te verleiden bij een club te gaan voetballen.

Door het hele land zullen voetballers reikhalzend uitgekeken hebben naar het moment dat ze weer ‘om het echie’ kunnen spelen. Zo ook bij FC Uitgeest. “Eindelijk weer echt voetbal en gelukkig nog dit seizoen, al is het maar voor vier weken”, aldus Vincent van den Berg, jeugdvoorzitter bij FC Uitgeest. Voetbal is de populairste sport van Nederland. De KNVB is de sportbond met de meeste leden en aangesloten verenigingen. In Uitgeest is 8,6 procent van de inwoners lid van FC Uitgeest.

“Zaterdag 5 juni was gelukkig weer een echte voetbalzaterdag bij FC Uitgeest”, aldus de jeugdvoorzitter. “Helaas nog wel zonder supporters en het clubhuis is dicht. Het wel even schakelen, want hebben we de velden nog wel? Er kwam een duidelijk antwoord: alleen de kunstgrasvelden zijn beschikbaar. Wiillen de teams nog wel voetballen? JA! Slechts een enkel team doet niet mee wegens bijzondere omstandigheden. Voor FC Uitgeest was het ook geen discussie om mee te doen; als er gevoetbald kan worden, zijn we van de partij! Het is onze wedstrijdsecretaris Gerda toch gelukt om de wedstrijden te plannen op twee velden (normaal 5). Gelukkig speelde een groot deel van onze teams een uitwedstrijd, waardoor het paste. Nog drie echte voetbalzaterdagen te gaan en dan op naar een normaal voetbalseizoen. Bij FC Uitgeest gaan we daar al in de eerste week na de schoolvakantie mee starten. Als nu ook nog de Oranje Leeuwen en Leeuwinnen er een mooie voetbalzomer van maken, dan sluiten we een en ander toch nog in stijl af!”

Jongens en meisjes vanaf 5 jaar kunnen zich aanmelden om bij FC Uitgeest te komen voetballen of mee te doen met een proeftraining. Neem contact op via jeugdvoorzitter@fcuitgeest.nl

Leuke trainer
Oranje speelt zondag in de Johan Cruijff ArenA de eerste wedstrijd, tegen Oekraïne. Kunnen de grote jongens hun opvolgers in de dop overhalen ook de voetbalschoenen aan te trekken? ”Hoe groter het succes op het EK, hoe meer impact dit op de samenleving heeft en zeker ook op het voetbal”, zegt een woordvoerder van de KNVB. “Door de jaren heen hebben internationale successen een gunstig effect gehad op het aantal nieuwe leden. Maar daar is geen exacte formule op los te laten want er spelen altijd meer factoren een rol.” “Precies”, zegt Richard Kaper, manager sportparticipatie bij sportkoepel NOC*NSF. “De successen van de Oranje Leeuwinnen hadden wel impact op het meidenvoetbal, maar dat is nog een jonge sport, waar nog veel valt te winnen. Maar na een toernooi is voetbal wel top of mind, al moet je het lokaal nog bewijzen.” De club dus, daar draait het om. ”Uiteindelijk gaat het om die leuke trainer, dat is de echte sleutel.’’

EK voetbal moet nieuwe generatie achter bal aan laten hollen

“Geweldig dat we weer reuring hebben op het veld”

Afbeelding
Jeugdtraining (archieffoto uit 2018).
Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 54 minuten geleden
Hotel Van der Valk in Akersloot.
Nieuwe buren op splitsing Uitgeest- Akersloot 59 minuten geleden
Maak jij ook zo'n prachtige foto?
Fotowedstrijd voor jongeren in Kasteeltuin Assumburg 1 uur geleden
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 18 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 22 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest gisteren
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Digitale krant