Nina van Eerden.
Nina van Eerden. Foto: Anita Webbe

Vrijwilliger in beeld: Nina van Eerden

Algemeen

UITGEEST - Sinds Stichting Zwembad de Zien uitsluitend op vrijwilligers draait is Nina van Eerden (24) nauw betrokken bij het populaire openluchtzwembad in Uitgeest. Sinds dit seizoen is zij Coördinator Toezicht.

“Door mijn moeder, destijds ook Coördinator Toezicht, ben ik enthousiast geworden om hier ook vrijwilligerswerk te gaan doen”, vertelt Nina. “Ik begon als toezichthouder, maar langzamerhand wilde ik meer taken doen, zoals roosters samenstellen, het opleiden van nieuwe toezichthouders en het lesgeven in BHV (bedrijfshulpverlening).”

Elke zaterdag is Nina te vinden op het zwembadterrein, vooral om de toezichthouders te coördineren, te informeren en les te geven in reddend zwemmen. Doordeweeks houdt zij zich vooral bezig met het maken van roosters zodat er altijd voldoende mensen aanwezig zijn om toezicht te houden op het bad. Ook behoort het werven van toezichthouders tot haar taken en houdt ze het toezichtsplan en -protocol bij.

“Alle vrijwilligers bij Zwembad de Zien zijn onmisbaar”, vertelt Nina. “Van jong tot oud, van de technische ruimte tot aan de rand van het zwembad zijn er altijd taken die gedaan moeten worden. Samen werken we hard om het zwembad operatief te houden voor alle zwemliefhebbers. Hoe fijn is het dat de mogelijkheid er is om op warme dagen een frisse duik te nemen. Elke vrijwilliger vindt het leuk om hier te werken en dat merk je aan de onderlinge familiaire sfeer. Sinds ik ook bij het coördinatieoverleg zit, merk ik dat de oudere garde coördinators het fijn vindt dat er dit jaar twee jongeren bij gekomen zijn. Er waait weer een frisse wind door de organisatie. De nieuwe IT-coördinator heeft bijvoorbeeld een toegangsbewijzensysteem opgezet!”

Om dit vrijwilligerswerk te kunnen doen is het belangrijk dat je sociaal vaardig bent, weet Nina. “Ik ben gestructureerd van aard, wat goed van pas komt bij mijn roosterwerkzaamheden.” Haar verlegenheid is ze inmiddels wel kwijtgeraakt en staat haar mannetje wel. “Bij lastige bezoekers moet ik soms streng optreden omdat veiligheid bovenaan staat. De ervaring die ik bij De Zien opdoe kan ik ook gebruiken voor mijn werkzaamheden als informatieadviseur in de publieke sector, dat is dus mooi meegenomen!”

Op de vraag wat het vrijwilligerswerk zo leuk maakt antwoordt Nina: “Dat ik door de groep vaste zwemmers altijd vrolijk en vriendelijk word begroet, dan begint mijn dag goed! De vreugde van de badgasten die je - zeker op een warme dag - ervaart, neem ik elke keer weer mee naar huis. Op de eerste plaats moet vrijwilligerswerk leuk zijn, en dat is het!”

Nina vertelt haar verhaal ook in een van de 12 mini documentaires van ‘Mensen maken Uitgeest’ die dit jaar in het kader van het Nationaal Vrijwillige inzet worden gemaakt. Dit is een samenwerking tussen OSU/RTV en het VIP :


Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 2 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 5 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 7 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus gisteren
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Laatste kans: schrijf je uiterlijk donderdag 18 april in en fiets mee met dé lenteklassieker.
Late Bird inschrijving: jubileumeditie Ronde van Noord-Holland geopend 15 apr, 12:00
Digitale krant