Jan Stegink
Jan Stegink Foto: aangeleverd

De zes vragen aan Jan Stegink

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Deventer en via Oss en Schiedam in Haarlem terechtgekomen. Na de middelbare school ging ik studeren aan de Academie voor Lichamelijk Opvoeding (A.L.O.), daar leerde ik ook mijn vrouw Esther kennen. Samen verhuisden we eerst naar Beverwijk maar al snel konden we een appartement op de Vrede vinden. Een paar jaar later kochten we een huisje op de Spin en in 2009 vestigden we ons in de Benningskamplaan, waar het heerlijk wonen is met vele vrienden en familie in de directe omgeving.

2. Wat wilde je worden als kind?
Als kleine jongen wilde ik bij de gemeente werken op een grasmaaier, want als er dan gevoetbald werd kon ik makkelijk een potje meedoen.
Later werd het sportleraar en dat idee heb ik niet meer losgelaten. Mijn vrouw en zoon (20) zijn allebei ook sportleraar.

3. Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Als ik al een rol heb om de wereld te verbeteren dan is het misschien mijn kennis delen over bewegen en welke belangrijke rol dit speelt bij fitheid, vitaliteit, weerstand, gezondheid, mobiliteit, plezier, ontspanning en nog veel meer.

4. Heb je hobby’s?
Padel bij TC Uitgeest. Een geweldig spel met snelheid, reflexen, tactiek en plezier. Sinds de opening van de twee padelbanen bij TCU ben ik daar zeker 1x per week, maar vaak meer, te vinden. Net als een aantal van mijn andere maatjes van het vriendengezelschap ‘Heren 9’ die al jaren op vrijdagavond samenkomen om tennissen en daarna gezellig een pilsje te drinken. Daarnaast bezoek ik graag met mijn zoon Timo reggaeconcerten en -festivals.

5. Wat zoek je op reis?
We zijn altijd op zoek naar mooie verrassende plekken en het liefst trekken we wat rond om steeds weer nieuwe plaatsen te ontdekken. Het eten in Italië, de weidsheid in Amerika, de drukte en cultuur in Egypte, de natuur in Slovenië.

6. Hoe zorg je ervoor, in deze ingewikkelde tijd, dat jouw bedrijf goed blijft draaien?
Wij en vele collega’s in de sport- en fitnessbranche hebben het afgelopen jaar beleefd als ‘overleven’, maar we kijken ook altijd weer vooruit. Voor The Workout liggen bijvoorbeeld kansen op het gebied van de preventieve gezondheidszorg: overgewicht, obesitas, diabetes en burn-out. Maar ook op het gebied van meer buitensport; er is nog nooit zoveel buiten bewogen als de afgelopen 14 maanden.

De persoonlijke vraag van Peter Kransberg:
‘Als eigenaar van sportschool The Workout heb jij veel last van corona. Toch zijn de meeste leden tijdens de lockdown lid gebleven. Hoe realiseerde je dit en hoe zie je de toekomst?’
We hebben er alles aan gedaan om contact te houden met onze trouwe leden: alle materialen en sportattributen uitgeleend en wekelijks spinningbikes thuis afgeleverd, een YouTube-kanaal gestart met alle thuiswork-outs, Zoomlessen (tot op de dag van vandaag), buitenactiviteiten en trainingen verzorgd zodra we mochten en het terrein achter ons pand helemaal verbouwd tot 180m2 Feel Good Fit Tuin. We kunnen weer open. Alleen onze feestlocatie zal nog wel even duren, maar we hebben goede hoop dat we in september ook daar weer groepen mogen ontvangen (reserveren voor een feestje kan nu al!) We hebben zelfs een nieuwe activiteit kunnen ontwikkelen in samenwerking met de fysiotherapeuten covidzorg van Heliomare. We gaan mensen in kleine groepjes begeleiden om de fysieke en emotionele nasleep van corona in kleine stappen te verbeteren.

Ik geef het stokje door aan Ester van Ouwerkerk. Mijn vraag aan haar is:
Hoe heb jij de nieuwe online cultuuromslag ervaren met betrekking tot je werk en privé, bijvoorbeeld schoolgaande kids?’

Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 15 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 18 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant