Zoon Jazz achter de kraam op de zaterdagmarkt in Bergen.
Zoon Jazz achter de kraam op de zaterdagmarkt in Bergen. Foto: Aangeleverd

De Blauwe Bessen Shop: gezonde creaties met blauwe bessen ‘Een smakelijk antioxidantje vol vitamines en voedingsstoffen’

Bedrijf belicht

Blauwe Bessen Shop
Westerweg 33A
1921 AC Akersloot
+31 (0) 6 20190191
www.blauwebessenshop.nl
info@blauwebessenshop.nl
FB/insta: blauwe bessenshop

Wist u dat blauwebessencoulis heerlijk is op een stuk ovengebakken camembert? En wist u dat gedroogde blauwe bessen heerlijk zijn om verantwoord van te snoepen? Jacintha van Stein van de Blauwe Bessen Shop weet dit wel: ze maakt in de winter zelfs glühwein van blauwe bessen, naar eigen recept mét steranijs, sinaasappel en een vleugje kaneel. Het water loopt u vast al in de mond!

Van sap tot complete cadeaupakketten
Gelukkig houdt Jacintha haar blauwebessencreaties niet voor zichzelf, u kunt gewoon meegenieten. Op een idyllisch plekje aan het weiland in Akersloot bent u van harte welkom om de lekkernijen te bekijken en iets mee te nemen voor thuis. In het schattige tuinhuisje waarvan de deur voor iedereen openstaat heeft Jacintha alle producten uitgestald: hoogwaardige sappen, gefilterd en ongefilterd, jam mét of zonder suiker, blauwebessencoulis, Blueberry bier en wijn, chocoladekogels van pure chocolade met als vulling een blauwebessenganache, complete cadeaupakketten en nog veel meer.

U kunt gewoon voor de deur parkeren maar een bezoekje aan de Blauwe Bessen Shop opnemen in uw fietsroute is natuurlijk ook leuk.

Vitaliteit en gezondheid, zeker in deze tijd!
Het blauwebessenavontuur van de familie Van Stein begon drie jaar geleden. “Een klant van mijn man heeft een grote bessenkwekerij in Limburg en als wij daar waren namen we altijd een krat hoogwaardige blauwebessensap mee naar huis”, zo vertelt Jacintha. Door iedere dag een glas blauwebessensap te drinken, dat vol zit met antioxidanten, vitamine C en vitamine K, voelde het gezin zich vitaler dan ooit. Dit gunden zij iedereen! Alleen was dit heerlijke sap hier niet verkrijgbaar.

Jacintha besloot een kraam te huren op de jaarmarkt in Uitgeest en haalde een lading verse bessen uit Limburg, ze was al snel los. Inmiddels heeft de Blauwe Bessen Shop een vaste standplaats op de weekmarkt in Heiloo (woensdag) en op de weekmarkt in Bergen (zaterdag). Op zondag staan zij op de Pure Markt in Amsterdam. De producten van de Blauwe Bessen Shop zijn zelfs te vinden bij lokale versspecialisten.

Bijna niemand kan dus om de Blauwe Bessen Shop heen, dit geldt zelfs voor topkok Alain Caron, bekend van diverse tv-programma’s zoals Masterchef. Hij kwam speciaal naar de markt om bij de Blauwe Bessen Shop zijn voorraad bessen aan te vullen.

Tips
Jacintha heeft als blauwebessenspecialist nog een aantal handige tips:

  • Als u muffins bakt met blauwe bessen, haal ze dan eerst even door de meel zodat ze niet naar beneden zakken in uw baksel.
  • Blauwe bessen worden vaak verward met bosbessen. U kunt dit controleren door het besje open te maken: een blauwe bes is wit van binnen, een bosbes is rood van binnen.
  • Veel mensen willen alleen grote blauwe bessen, maar deze zijn niet altijd lekkerder. Op de markt mag u gerust even een besje proeven voordat u ze meeneemt.

Mocht u inmiddels trek hebben gekregen in dit gezonde blauwgekleurde antioxidantje dan bent u van harte welkom bij de Blauwe Bessen Shop in Akersloot, of op een van de markten.

Tekst: Margreeth Anema

Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 1 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 3 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 17 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 22 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed gisteren
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Digitale krant