Burgemeester verricht de officiële openingshandeling en hijst de nieuwe Zien-Vlag.
Burgemeester verricht de officiële openingshandeling en hijst de nieuwe Zien-Vlag. Foto: Anita Webbe

Zwembad de Zien geopend

Algemeen Video

UITGEEST - Met het hijsen van de Zien-vlag opende burgemeester Sebastiaan Nieuwland op Koningsdag (27 april) het nieuwe seizoen van zwembad De Zien. Het openluchtzwembad ligt er fris en uitnodigend bij. Het zwemmen bestaat echter voorlopig nog uit baantjes trekken op gepaste afstand. Toch wordt er vurig gehoopt op snelle versoepeling, zodat we weer ‘normaal’ kunnen zwemmen, spetteren en spelen.

Penningmeester Nico Zuidervaart van Stichting Zwembad de Zien is ook blij dat het zwembad weer open kan. “De financiën kunnen we uiteraard goed gebruiken”, bekent Nico. “Door de coronamaatregelen is er een flink gat geslagen in de begroting. Daarnaast zijn er diverse noodzakelijke werkzaamheden verricht het afgelopen jaar. Na de verduurzaming en de opknapbeurt zijn we positief gestemd en zijn er helemaal klaar voor om de zwemliefhebbers weer te mogen verwelkomen!”

Burgemeester Nieuwland die naar eigen zeggen ‘een blauwe maandag’ waterpolo speelde is ook enthousiast: “Sowieso hoop ik met u op betere tijden voor dit prachtige buitenzwembad. Zo’n accommodatie moet gewoon het bruisende middelpunt van ons dorp zijn en ook ik kijk ernaar uit om hier binnenkort met mijn kinderen gebruik van te kunnen maken.“

Eerste zwemmer
Als ‘Eerste Zwemmer van dit seizoen’ stapte 74-jarige Gerda Mooij uit Uitgeest het 25-meter bad in om, zoals gewoonlijk, met droge haren baantjes te zwemmen. Het water is nog best fris, doordat de nachten nog koud zijn, maar dat schijnt haar niet te deren. Gerda: “Sinds mijn pensioen zwem ik hier dagelijks mijn baantjes. Een heerlijke manier om de dag fris en fit te beginnen!”

Sport- en spelmiddag
Op deze openingsdag werd er voor 80 kinderen uit groep 5 t/m 8 een leuke sport- en spelmiddag georganiseerd. Vrij spelen in het recreatiebad is wegens de coronamaatregelen nog niet toegestaan. Hopelijk kunnen de kinderen binnenkort weer lekker spetteren en van de hoge glijbaan af!

Wilt u komen zwemmen? kijk vooraf even op de website www.zwembad-dezien.nl voor alle geldende regels. Hier kunt u ook een tijdsreservering plannen. Nu maar hopen op een zonnig en spetterend seizoen!


Sport- en spelmiddag voor de kinderen.
Inschrijving geschiedt keurig volgende de coronaregels.