Afbeelding
Foto: Pixabay

Ben Visser heeft tuk

Sport

AKERSLOOT - Ben Visser uit Heiloo is donderdag 22 april de winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavond tijdrit verreden op het mountainbikeparcours van Sportcomplex de Cloppenburgh. 

In de top draait het meestal om de bekende namen, maar nu waren het door hun afwezigheid eens andere renners die zich in de kijker konden rijden. Kijkend naar de deelnemerslijst zouden de jonkies dit keer weleens op het eerste plan kunnen verschijnen. Door het gunstige weer leek het na enkele omlopen wel een regen te gaan worden van persoonlijke records teneinde een plekje te stijgen in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Maar zo’n storm ging het uiteindelijk toch niet lopen, omdat bleek dat ze hun tijden van even boven de vijf minuten toch niet konden vasthouden en daardoor, zoals later zou blijken, te lang in het rood gereden hadden en daarvan de zure vruchten moesten plukken. Alleen Gerrit Jansen uit Schagen wist een handvol tellen van zijn beste tijd af te snoepen. Koen Könst uit Castricum wist het zelfs voor elkaar te krijgen, wat voor zover bekend niemand nog gelukt was na een onlangs gereden rondje buitengrenzen van Nederland, zich met precies twee minuten te verbeteren. 

En dan nog de jeugd, normaal de smaakmakers van de avond, lieten het deze avond afweten. Alleen mag voor Wout Bakker uit Heiloo, toch knap tweede, een uitzondering gemaakt worden. Want die had het Ben Visser nog heel moeilijk gemaakt als hij zich die middag niet had ingezet voor een studieproject voor zijn broer, waarbij Bakkertje anderhalf uur actief moest zijn op de mountainbike en daarna nog als automonteur aan het werk ging. 

Sem Beentjes uit Limmen leek, naar zijn aanvangsronden kijkend, af te stevenen op een toptijd. Maar door het snel oplopen van die tijden was het halfkoers gedaan met de koopman en hij stapte ontredderd en emotioneel af. Ook voor Bob Scholten uit Akersloot liep de avond niet voorspoedig, die ook al als Sem Beentjes een beetje proeft aan de racefiets op de weg. In de derde omloop miste hij een bocht, viel, kwam niet meer in zijn ritme en hield het na vijf ronden voor gezien. 

Uitslag: 1. Ben Visser Heiloo 51.32 min; 2. Wout Bakker Heiloo 52.12 min; 3. Koen Könst Castricum 52.28 min PR; 4. Gerrit Jansen Schagen 56.42 min PR; 5. Koen Jansen Schagen 57.42 min; 6. Emiel Prins Egmond aan Zee 58.50 min; 7. Jako Langeveld Akersloot 63.25 min.

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 7 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 11 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 13 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant