Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior staat er weer

Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft donderdagavond 8 april in Akersloot laten zien dat hij weer helemaal terug aan het front is door de wekelijkse tijdrit op Sportcomplex de Cloppenburgh te winnen. De snijdend koude wind was deze keer de spelbreker om de stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement door elkaar te husselen. 

Al gauw werd duidelijk dat Verdonk junior er fors tegenaan ging, wat bleek uit het feit dat de eerste 3 omlopen onder de 5 minuten werden afgeraffeld, waar niemand anders toe in staat was. Daar waar vader Henk Jan Verdonk senior, sinds jaren de trouwste deelnemer aan de KPB evenementen, gestaag iedere week zijn tijdrit voltooit zonder de ambitie nog hoge ogen te gooien, maar met de intentie lekker bezig te zijn, rijdt zoon Henk sinds kort weer de sterren van de hemel. 

Ook deze keer stond er op de telg uit de Verdonk familie geen rem. De als derde vertrokken Verdonk junior verschalkte vrij snel de nummer twee: Vincent Beentjes (Castricum). Daarna werd het vizier gericht op Dave van Kuilenburg uit Heiloo, die zich op driekwart van de strijd gewonnen moest geven en zo dus ook de tweede klus van Verdonk junior geklaard was. Tenslotte wilde de latere winnaar zich nog verlossen van de man die zich had vastgebeten in zijn wiel. Een volle ronde wist Van Kuilenburg de ontketende en van Ziekte van Pfeiffer herstelde Verdonk junior te volgen en toen was het ook met hem gedaan. Uit de reactie van de geloste renner kon opgemaakt worden dat hij zich niet laat kisten, maar uit is op een revanche. Sem Beentjes, 15 jaar uit Limmen, wist zich na een goed opgebouwde tijdrit te nestelen voor Dave van Kuilenburg en daarmee de tweede plek voor zich op te eisen. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef 50.19 min PR; 2. Sem Beentjes Limmen 51.24 min; 3. Dave van Kuilenburg Heiloo 52.13 min; 4. Wout Bakker Heiloo 52.50 min; 5. Vincent Beentjes Castricum 53.08.142 min; 6. Walter van Kuilenburg Amsterdam 53.08.736 min; 7. Bob Scholten Akersloot 54.23 min; 8. Vincent Tiebie Akersloot 60.14 min; 9. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 61.44 min.

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 1 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 5 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 7 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 21 uur geleden
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant