Vincent van den Berg.
Vincent van den Berg. Foto: aangeleverd

Teamindelingen bij FC Uitgeest

Algemeen

UITGEEST - In een seizoen dat allesbehalve normaal verloopt richt het jeugdbestuur van FC Uitgeest zich alvast op het nieuwe voetbalseizoen.

“Voor dat nieuwe seizoen is het proces van teamindelingen altijd een belangrijk onderwerp”, aldus jeugdvoorzitter Vincent van den Berg. “Daarmee wordt dan ook vroegtijdig gestart. Het jeugdbestuur is onlangs bij elkaar gekomen om het proces door te nemen en goede afspraken te maken, zodat we uiteindelijk half juni alle jeugdleden duidelijkheid kunnen geven over waar hij of zij volgend seizoen speelt. Zorgvuldigheid staat voorop. In dat kader gaan veel betrokkenen geconsulteerd worden. Denk aan leiders en trainers. Uiteindelijk is het de taak van de (jaargang)coördinator om de teamindelingen op te leveren. Makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn altijd befaamde beren op de weg. Bijvoorbeeld dat kinderen helaas toch stoppen zonder dat dit tijdig bekend is. Of dat kinderen naar een andere club gaan. De instroom van nieuwe leden, vooral bij de wat jongere jeugd. Het nog niet duidelijk hebben wie volgend seizoen de trainers zijn. Het niet in kaart hebben van de wensen van spelers en ouders (met gelijk de aantekening dat niet alle wensen ingevuld kunnen worden). En zo zijn er nog wel wat redenen te verzinnen die het proces uitdagend maken.

In ieder geval zijn we vanaf nu al wel gestart met het proces. De (jaargang)coördinatoren gaan een rondje langs de velden maken voor de nodige input. Aan de hand daarvan worden eerste concepten voorgelegd waarop ongetwijfeld weer feedback volgt. Naast kwalitatieve aspecten wordt ook gekeken naar sociale aspecten. Zeker in de bovenbouw is de wens (zowel van teams zelf als het bestuur) niet te veel te wijzigen. Maar nood breekt soms wetten. Daarom willen we in alle gevallen transparant zijn.
Wat dodelijk is voor het proces, is dat spelers na bekendmaking van de indelingen alsnog aangeven te stoppen. Ook dit seizoen hebben we gezien dat zoiets forse impact heeft op teams. Helaas moesten we bij een aantal teams alsnog de stekker eruit trekken. Daarom ook een verzoek aan jullie als ouders: wees je bewust van de impact als je na 1 juni doorgeeft dat je kind gaat stoppen. Dat raakt niet alleen jouw kind maar vaak ook een heel team. Uiteraard is het mogelijk om te stoppen met voetballen (liever niet) maar geef het dan vroegtijdig (voor 1 juni) aan.

Gelukkig valt het aantal opzeggingen mee. Gezien het aparte seizoen wat we meemaken is dat geen vanzelfsprekendheid. Wij denken echter dat juist het voetballen in deze tijd nog de sociale interactie geeft die nu node wordt gemist. Het voetballen maakt het ‘vanzelfsprekend’ dat je elkaar zonder al teveel moeite kunt blijven ontmoeten. Op welk niveau je ook speelt.”

In de aanloop naar het nieuwe seizoen hoopt de club nog steeds dat de Regio Cup doorgaat zodat er ook weer tegen andere clubs gespeeld kan worden. “En anders blijven we zo veel mogelijk creativiteit steken in het onderling wedstrijden spelen”, vertelt Vincent. “Voordeel daarvan is dat we alle spelers meer dan ooit goed op het netvlies hebben, wat zeker helpt bij het indelen van teams.” Mochten er naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen zijn, schroom dan niet om contact op te nemen met Vincent van den Berg via jeugdvoorzitter@fcuitgeest.nl of 06-22603317.   

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 5 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 8 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 8 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 10 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 10 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant