Afbeelding
Foto: aangeleverd

Laat uw werknemers veilig werken met Van Wees Opleidingen

Algemeen Bedrijf Belicht

Van Wees Opleidingen
Molenwerf 21L
1911 DB Uitgeest
Tel. 0251-311 565
www.vanweesopleidingen.nl
info@vanweesopleidingen.nl

Wist je dat het wettelijk verplicht is om aantoonbaar voorgelicht te zijn over de arbeidsmiddelen waar je mee werkt op de werkvloer? Rijd je op een heftruck? Werk je met een rolsteiger of misschien wel met een hoogwerker? Werk je langs wegen, wil je jezelf VCA laten certificeren, of ben je bezig met gasdetectie? Je kunt het zo gek niet bedenken of Van Wees Opleidingen biedt een SOG erkende cursus aan om hiervoor je certificaat te behalen.

Klassikaal leren of cursus op locatie
De opleidingen vinden plaats in het klaslokaal op de Molenwerf of op locatie. “Werkgevers die bijvoorbeeld een nieuwe heftruck aanschaffen schakelen ons op locatie in, zodat we de werknemers allemaal tegelijk kunnen instrueren en ze leren omgaan met hun eigen heftruck of ander nieuw arbeidsmateriaal”, aldus Erwin van Wees, grondlegger van Van Wees opleidingen.

De klassikale opleidingen beslaan vaak één dag waarbij er ’s morgens aandacht wordt besteed aan het theoriegedeelte en ’s middags aan het praktijkgedeelte in de praktijkhal die Van Wees vier jaar geleden in gebruik nam. De cursisten worden in de watten gelegd: “De cursusdag wordt gekenmerkt door een fantastische lunch: soep, croissants en broodjes kroket”, glimlacht Van Wees.

Werknemers en ZZP’ers
Een aantal bekende werkgevers maken al gebruik van de kennis van Van Wees: Facta, Greeny Bros en De Boer staal en De Boer snijbedrijf sturen hun werknemers met een gerust hart naar Van Wees opleidingen. Tata Steel huurt juist docenten in bij Van Wees om hun werknemers een cursus te geven op locatie. Maar ook ZZP’ers die hun vakgebied willen verbreden weten Van Wees opleidingen te vinden. “Soms zie ik een ZZP’er die de ene week komt voor zijn heftruckcertificaat, de week erna voor de cursus hoogwerker en de week daarna voor de cursus ‘werken in riolen’”, vertelt Van Wees.

Meer dan 25 jaar vakkennis
Erwin van Wees wist van jongs af aan dat hij bedrijven veiliger wilde maken. Toen hij zijn opleiding technische bedrijfskunde had afgerond liep hij op 20 juni 1994 met zijn HBO diploma onder zijn arm de KVK binnen. Hier begon zijn ‘officiële’ carrière als veiligheidskundige.

Maar eigenlijk begon zijn carrière al tijdens zijn vakantiebaantje bij een metaalbewerkingsbedrijf. Net als alle andere relaties van multinational Cargill kreeg ook het metaalbewerkingsbedrijf een vervelende brief waarin Cargill eiste dat zij een veiligheidsbeheersysteem op moesten zetten. Er moest een beleid uitgedragen worden met stappenplannen en er moesten opleidingen worden gevolgd. De directeur van het metaalbewerkingsbedrijf zat met zijn handen in het haar maar Erwin hielp hem uit de brand: ”Ik weet hoe het werkt, ik doe het wel voor je”. De directeur was zo enthousiast over de bijdrage van Erwin dat hij zijn voetbalvrienden, ook ondernemers, ook naar Erwin stuurde.

Al snel ontstond naast adviesbureau Van Wees het opleidingsinstituut Van Wees mét zelfontwikkeld en landelijk erkend lesmateriaal. “In deze branche veranderen de regels vaak en omdat wij ons lesmateriaal zelf ontwikkelen kunnen we het dan snel aanpassen”, aldus Van Wees.

Aanmelden cursisten
Ondanks corona gaan de klassikale cursussen bij Van Wees opleidingen gewoon door, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Klassikaal onderwijs is namelijk de grondslag voor het hoge slagingspercentage bij Van Wees opleidingen. Aanmelden kan via de website, je kunt hier gelijk een cursusdatum inplannen.

Via scholingsfondsen worden veel cursussen deels vergoed.

http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 1 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 15 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 20 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 23 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas gisteren
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Digitale krant