Afbeelding
Foto: aangeleverd

Eerbetoon aan Billy Joel in Kennemer Theater in Beverwijk

Algemeen

HEILOO - Alexander Broussard speelt op 27 maart de nummers van Billy Joel in het Beverwijkse Kennemer Theater. Tussendoor vertelt de zanger-pianist verhalen en anekdotes over de indrukwekkende carrière van de als William Martin Joel (New York, 9 mei 1949) geboren artiest. Van het vrolijke Uptown Girl tot het stemmige en indrukwekkende Goodnight Saigon, alle hits en de minder geijkte pareltjes komen voorbij.

The Piano Man
De loopbaan van Billy Joel begon in 1972 met de single Nocturne, de aftrap voor een imposante reeks aan albums en hits. De jaren ‘70 kenmerkten zich door de naweeën van de hippietijd en de opkomst van disco en hardrock. Er was geen internet om tv-abonnementen, energieleveranciers en laat staan allerlei muziek te vergelijken, dus was elke muzikant aangewezen op platenzaken en de radio. Joel bleek niet gevoelig voor de heersende trends en legde zich toe op iets dat in de muziekwereld ‘het ideale popliedje’ wordt genoemd. Niet te lang, makkelijk in het gehoor liggend en vooral met pakkende refreinen die iedereen na één keer mee kan zingen. Al in 1973 was er de klassieker Piano Man, een mooi voorbeeld daarvan.

Alexander Broussard
Over Piano Man gesproken: Alexander Broussard is uitgegroeid tot een veelzijdig en veelgevraagd (sessie)pianist/toetsenist en zanger. Hij speelde in beroemde pianobars, zoals Crazy Piano’s, hij verscheen op het podium met The Billy Joel Experience als pianist in de show PlusSupportAct van Najib Amhali en als sessiemuzikant bij Twarres. Broussard ontpopte zich als een graag geziene gast, waar dan ook in Nederland Muziekland. Met ‘Alexander Broussard speelt Billy Joel’ waagt hij zich aan een boeiende solovoorstelling in de theaters. Hij heeft uit het omvangrijke oeuvre van zijn held een smaakvolle selectie gemaakt.

Geroemd songschrijverschap
Billy Joels songschrijverschap wordt wereldwijd geroemd, ook in Uitgeest wonen ongetwijfeld fans. Zijn naam valt altijd wel tijdens de uitzendingen van de Top 2000, waarin zijn repertoire ruim vertegenwoordigd is. En of men nu Sky Radio, Radio 2 of Radio Veronica aanzet, met de regelmaat van de klok horen we de muziek van de man, die in staat is om zowel een ballad als She’s Always a Woman te schrijven. En anders herinnert de nieuwe vestiging van New York Pizza aan de Middelweg wel aan zijn geboorteplaats. Hoe dan ook behoort Billy Joel met meer dan dertig top 10-hits op zijn naam tot één van de succesvolste artiesten uit de muziekgeschiedenis. Op 27 maart zal Alexander Broussard, onder inmiddels bekend voorbehoud, voor een feest der herkenning zorgen in het Kennemer Theater.

(Dit is een betaald artikel)

Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 9 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 13 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 16 uur geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Digitale krant