Afbeelding

Politieweeknieuws: verdachte situatie en aanrijding met lichamelijk letsel

Algemeen

UITGEEST - Lees hier het politienieuws van 18 tot en met 21 februari.

Snelheidscontroles
Donderdag 18 februari werd er tussen 20.00 uur en 21.10 uur geflitst op de Provincialeweg N203. Er werden 29 overtreders betrapt waarvan de hoogste een snelheid van 121 km/u scoorde waar 80 km/u mag worden gereden.
Vrijdag 19 februari tussen 12.00 uur en 14.45 uur werd er op de Geesterweg geflitst, waar een maximum snelheid van 50 km/u geldt. De hoogste snelheid gemeten is 79 km/u. Er werden maar liefst 241 overtreders betrapt op te hard rijden. Zij ontvangen binnenkort bericht.

Vervelende man
Op vrijdag 19 februari rond 14.35 uur kreeg politie Uitgeest melding van een vervelende man op station Uitgeest. De persoon was de trein uitgezet nadat hij zich vervelend had gedragen tegenover vrouwen in de trein. Bovendien weigerde hij een mondkapje op te doen. De man kon zich niet legitimeren en is voor nader onderzoek naar zijn identiteit aangehouden. Op het politiebureau bleek de man een 26 jarige Tunesiër te zijn die asiel had aangevraagd en verbleef in Ter Apel. De man is met een bekeuring terug naar Ter Apel gestuurd.

Verdachte situatie
Op zondag 21 februari omstreeks 04.00 uur (avondklok) werd er een man gezien achter een woning aan de Kromme Sloot. Uiteindelijk wist de politie de man in de wijk Waldijk op te sporen en aan te houden. Hij kon geen verklaring afgeven voor zijn aanwezigheid aldaar. Het bleek een 29 jarige man afkomstig uit Polen te zijn. Hij was in het bezit van inbrekerswerktuigen en een soort step, merk Space Scooter. De man kon zich ook niet legitimeren. Vervolgens is de man aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex te Haarlem in afwachting van een nader verhoor. Hij is in ieder geval bekeurd voor de avondklok en het zich niet kunnen legitimeren.

Niet voldoen aan bevel / vordering en ambtsbelemmering
Op zondag 21 februari omstreeks 07.45 uur, probeerde de politie een 25 jarige gesignaleerde aan te houden in een woning te Uitgeest. De gesignaleerde was veroordeeld en moest nog een aantal dagen zitten en zou verblijven in de woning. Ter plaatse was de bewoner het niet eens met de aanhouding van de gesignaleerde en weigerde zijn medewerking te verlenen ondanks een meegebrachte machtiging tot binnentreden in de woning. Het werd de politie verboden om de woning binnen te gaan ondanks de machtiging. Het resulteerde in een aanhouding van de 56 jarige bewoner ter zake ambtsbelemmering. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. En passant werd de veroordeelde ook aangetroffen en ook hij is aangehouden.

Aanrijding met lichamelijk letsel
Op de kruising van de Bonkenburg met de Populieren ontstond er zondag 21 februari omstreeks 15.08 uur een aanrijding tussen een 57 jarige fietser uit Krommenie en een 39 jarige bewoner uit Heemskerk.
De fietser reed over de Bonkenburg richting het centrum en wilde de kruising rechtdoor oversteken. De automobilist reed over de Populierenlaan in de richting van de Geesterweg en wilde eveneens zijn weg rechtdoor vervolgen op de kruising. De bestuurder van de auto verleende geen voorrang aan de van rechts komende fietser, waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond. De fietser raakte de achterzijde van de auto en tuimelde met zijn fiets over de kofferbak van de auto heen en kwam hard in aanraking met het wegdek. Ten gevolge van het ongeval moest de ambulance ter plaatse komen. De fietser had diverse verwondingen en moest voor nader onderzoek mee met de ambulance.

Maak jij ook zo'n prachtige foto?
Fotowedstrijd voor jongeren in Kasteeltuin Assumburg 21 minuten geleden
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 17 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 21 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 23 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Digitale krant