Ferdy Druijf gaat uitdaging aan in het Belgische Mechelen | Uitgeester
<p>Ferdy Druijf tijdens het jeugdtoernooi van FC Uitgeest.&nbsp;</p>

Ferdy Druijf tijdens het jeugdtoernooi van FC Uitgeest. 

(Foto: Archieffoto: via Facebook Ferdy Druijf)

Ferdy Druijf gaat uitdaging aan in het Belgische Mechelen

UITGEEST - Ferdy Druijf werd op 14 januari gepresenteerd bij KV Mechelen als nieuwe spits voor de rest van het seizoen. De 22-jarige Uitgeester wordt verhuurd door AZ. Druijf stond nog geen enkele keer in de basis bij AZ dit seizoen, een transferwens van de goaltjesdief kon dus niet lang uitblijven. De stap naar de Belgische club is een uitdaging, KV Mechelen staat namelijk 15e in de Pro League en moet dus de strijd om degradatie aangaan.

Ferdy speelde bij de jeugd van FC Uitgeest. In 2012 vertrok het jonge talent naar AZ. Na een korte huurperiode bij NEC in 2019, maakt hij nu dus een transfer naar het buitenland. “Er was interesse vanuit meerdere clubs uit binnen- en buitenland. Hier bij KV Mechelen heb ik een goed gesprek gehad. Dit voelde voor mij als de beste keuze. Ook wil ik een klein avontuurtje aangaan en iets nieuws proberen, in een ander land en een andere competitie. Daarom was de keuze voor KV Mechelen vrij makkelijk. Ik hoop de club te helpen met goals en assists en natuurlijk vooral met het winnen van wedstrijden.”

Op de vraag hoe dit nieuws ontvangen werd antwoordt het voetbaltalent uit Uitgeest: "De reacties waren allemaal positief. Iedereen gunde mij het maken van een nieuwe stap en om weer meer speelminuten te krijgen. Ik had ook een afspraak met AZ dat ze zouden meewerken aan mijn transferwens en dat hebben ze fantastisch gedaan! De club bevalt tot nu toe prima. Ik ben goed opgevangen door de groep en de staf. De trainingen bevallen ook goed en ik zit lekker in mijn vel. Het is een leuke groep.”

Ferdy speelt in Mechelen tot aan het einde van het seizoen. "Of ik nog terugkeer hangt van allerlei factoren af: of de club tevreden is over mijn prestaties en mij vervolgens een contract wil aanbieden, maar ook of ik me nog wel gelukkig en goed voel aan het einde van dit seizoen. Ik ga mijn uiterste best doen voor de club en dan zien we het wel. Ik wil zo ver mogelijk zien te komen. Als ik vijfendertig ben, in de spiegel kijk en tegen mezelf kan zeggen: "Ik heb er alles uitgehaald", dan ben ik helemaal tevreden. Dat is voor mij het allerbelangrijkste.”

Momenteel verblijft Ferdy in een hotel voor een paar weken. Vanaf 1 februari betrekt hij een appartement in Mechelen. "Natuurlijk mis ik mijn familie, vrienden en vriendin. Ik ben hier nu alleen naartoe gegaan. In Uitgeest was het altijd lekker makkelijk met iedereen om me heen en nu ben ik echt op mezelf aangewezen. Gelukkig komt mijn vriendin binnenkort hierheen.”

FC Uitgeest draagt hij nog altijd een warm hart toe: “FC Uitgeest vergeet ik zeker niet. Ik heb heel veel mooie momenten gehad daar, zoals het ICGT-toernooi. Dat zijn natuurlijk de leukste dagen bij FC Uitgeest. Daar keek ik altijd naar uit. Als kleine jongen ging ik ieder jaar met vrienden kijken. De afgelopen twee edities mocht ik zelf meedoen als spits van Jong-AZ, geweldig!”

Tekst: Joep Kok

Meer berichten