Starterslening voor Uitgeest | Uitgeester
Foto: Provincie Noord-Holland

Starterslening voor Uitgeest

UITGEEST- Door de krapte op de woningmarkt is het lastig om een woning te kopen. Dat geldt ook voor Uitgeest en vooral voor starters op de woningmarkt. Er is een beperkt aanbod en het is niet eenvoudig om de financiën rond te krijgen. Om de woonopties voor starters uit onze eigen gemeente te vergroten is de starterslening in het leven geroepen. Is de woning gekocht en wordt er aan de voorwaarden voldaan? Dan is dat het moment om een starterslening aan te vragen.

Net dat beetje extra 

De starterslening kan net voor dat beetje extra ruimte zorgen die nodig is om een droomwoning te kunnen bemachtigen. Met de starterslening kan men bovenop de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie tot €20.000 extra lenen. De koopsom van de gewenste woning mag niet meer zijn dan €325.000.

Genoeg budget

De starterslening vormt samen met het spaargeld en de hypotheek het totale budget voor de koopwoning. Binnen dit budget kan de zoektocht beginnen naar een woning in Uitgeest. Bijvoorbeeld op Funda of bij een makelaar.

Op zoek naar de juiste hypotheek

Is het nog niet duidelijk hoeveel hypotheek er geleend kan worden? Raadpleeg dan een online hypotheekvergelijker. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur om de hypotheekmogelijkheden te bespreken. Vaak is het eerste gesprek bij de adviseur kosteloos en vrijblijvend.

Meer informatie om een starterslening aan te vragen vindt u op de website van gemeente Uitgeest.

Meer berichten