IJsclub Uitgeest: Schaatsen in coronatijd | Uitgeester
<p>Elk jeugdlid van IJsclub Uitgeest reed 500 meter met een MyLaps-chip aan zijn/haar enkel.</p>

Elk jeugdlid van IJsclub Uitgeest reed 500 meter met een MyLaps-chip aan zijn/haar enkel.

(Foto: Kees Molenaar)

IJsclub Uitgeest: Schaatsen in coronatijd

UITGEEST - Bij de start van het seizoen in oktober zette corona het schaatsen op zijn kop. In eerste instantie werd de ijsbaan in Alkmaar gesloten. Gelukkig onder speciale maatregelen kon er toch worden getraind. Mondkapjes buiten het ijs voor de ouderen, speciale looproutes en minder schaatsers op het ijs. Helaas had de KNSB(en terecht) alle Langebaan- en marathonwedstrijden opgeschort en zoals het er nu naar uitziet…voor het gehele seizoen.

Alternatieve 400m tijden met ‘tijd-chip
Omdat schaatsers nu eenmaal wedstrijden willen rijden, wat voor de jeugdigen schaatsers heel belangrijk is, hebben we tijdens de trainingen regelmatig estafettes gereden en elke week het starten geoefend. Maar dit geeft geen tijden weer die je kunt verbeteren. Bij de langebaanwedstrijden heb je een starter, elektronische tijdwaarneming en juryleden nodig om alles in goede banen te leiden. Daarom heb ik de Alternatieve Langebaanwestrijd voor de jeugd verzonnen om toch tijden te kunnen vastleggen. Elk jeugdlid reed 500 meter met een MyLaps-chip aan zijn/haar enkel. Deze legt de rondetijd vast van de 400m baan en presenteert deze op het grote scorebord.

Met een vliegende start door de finishlijn en na één ronde schaatsen, werd bij passage de volgende tijden vastgelegd: Lizzy Castricum 1:10, Bodine Schut 1:02, Loïs van Greiningen 55.9, Börn Zonneveld 49.2, Thijs Zonneveld 47.6, Stan de Ruijter 41.3 en Casper Schut 38.2.
Mooie resultaten, welke we aan het einde van het seizoen nog eens gaan herhalen.

Door Kees Molenaar

Meer berichten