De zes vragen aan: Chantal Thomas | Uitgeester
<p>Chantal Thomas (buurtsportcoach Uitgeest).</p>

Chantal Thomas (buurtsportcoach Uitgeest).

(Foto: aangeleverd)

De zes vragen aan: Chantal Thomas

1. Waar ben je geboren en wat is je favoriete plek in Uitgeest?
Ik ben buurtsportcoach in gemeente Uitgeest en geboren en getogen in Alkmaar. Momenteel woon ik in het dorpje Winkel samen met mijn vriend en zoontje. De rust en het dorpse karakter bevallen mij erg goed. Mijn favoriete plek is lastig te benoemen. Ik ben het meest op mijn plek in een sportieve omgeving. Dus als ik een plek zou moeten noemen zal het een van de sportparken zijn tijdens een activiteit of bij sportende inwoners, maakt niet uit waar in Uitgeest. Dan zie je dat alles samenkomt wat je hebt georganiseerd.

2. Wat wilde je worden als kind?
Vakleerkracht Bewegingsonderwijs. Uiteindelijk ben ik toegelaten op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en acht jaar werkzaam geweest op verschillende basisscholen in Alkmaar. Op dit moment doe ik ook invalwerk en sta ik weer af en toe voor de klas. Het blijft toch altijd kriebelen!

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
De impact van broeikasgassen op het milieu. De invloed van het eten van vlees hierbij is iets wat mij bezighoudt. Ik eet zeker twee keer per week vlees van de slager. Maar wanneer iedereen minimaal één dag per week geen vlees zou eten heeft dat al heel veel invloed op het milieu. Ik vind dat daar nog een behoorlijke slag te slaan valt voor het behoud van de planeet.

4. Wat betekent vrijheid voor jou?
Doen wat ik wil en wat binnen mijn mogelijkheden ligt. Keuzevrijheid hebben en omgaan met wie ik wil. In deze coronatijd merk je wat het inperken van de vrijheid kan doen met je mentale gesteldheid en wat voor invloed het heeft op je dagelijks leven. Ik denk dat het voor mij persoonlijk meer waardering oplevert voor de vrijheden die ons land normaal gesproken kent.

5. Heb je hobby's?
Het klinkt heel afgezaagd, maar sporten is een van mijn hobby’s. Ook hou ik heel erg van snowboarden, wandelingen maken, koken en nieuwe recepten zoeken. Leuke dingen doen met vriendinnen en uit eten gaan.

6. Wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt?
Ik zou willen dat mijn antwoord was: parachutespringen! Maar helaas, dat heb ik nog niet gedurfd. Ik denk dat het een kat nemen is, voor de liefde, ondanks dat ik niet echt van katten houd. Ondertussen is ze twee keer weggelopen, zal het een teken zijn? Nee hoor, het is een gek beest. Maar ook gezellig als ze bij je komt liggen.

De vraag van Natasja Ridderbos:
"Wat doe jij om tot rust te komen? Hoe ontspan je?"
Tijdens deze lockdown kun je niet heel veel doen natuurlijk. Daarom probeer ik drie keer in de week te sporten en veel te wandelen, met en zonder kinderwagen. Ik zou mezelf nog wat meer ontspanning kunnen geven door een boek te pakken bijvoorbeeld. Als ik eenmaal ben begonnen kan ik meestal niet stoppen met lezen.

Ik geef het stokje over aan Tim van Duin. Mijn vraag is:
"Heb je nog nieuwe hobby’s ontplooid tijdens coronatijd?"

Meer berichten