(Mee)lezers gezocht | Uitgeester
Voorlezer Suze met Julia Wu.
Voorlezer Suze met Julia Wu. (Foto: aangeleverd)

(Mee)lezers gezocht

HEEMSKERK - Het project ‘Heemskerk leest mee’ zet zich in om gezinnen met een kind uit groep 3 of 4 te ondersteunen bij het zelf leren lezen en het uitbreiden van de woordenschat. Goed leren lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die leerlingen op de basisschool opdoen. Het is daarbij belangrijk om thuis regelmatig te oefenen. Daarnaast blijft op deze leeftijd het voorlezen ook heel waardevol voor het leren van nieuwe woorden.

Ouders kunnen zelf actief bijdragen aan de taalontwikkeling van hun kind, maar als je zelf niet veel leest of moeite hebt met de Nederlandse taal kan dit lastig zijn. Een vrijwilliger thuis kan daar dan bij helpen. MET Heemskerk is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De vrijwilliger komt eenmaal per week een uur voorlezen, begeleidt het kind met zelf lezen, doet taalspelletjes en leert de ouders dit ook te doen. Vanwege de coronamaatregelen is er momenteel ook de mogelijkheid om (tijdelijk) op locatie af te spreken (op school, in het buurthuis of bijvoorbeeld in de bibliotheek).

Voor 'Heemskerk leest mee' hoeft u geen leerkracht te zijn. De leerkracht op school leert de kinderen lezen door middel van instructie en het aanleren van diverse leesstrategieën. De vrijwilliger zorgt voor de extra oefenmomenten thuis en leert ouders dit ook te doen. Het project start met een training voor de vrijwilligers. Uiteraard wordt ook hierbij rekening gehouden met alle maatregelen rondom corona.

Voor meer informatie en aanmelding als gezin of vrijwilliger van het project:
Tine Smits. Telefoon: 06 411 315 07 of via email: tine.smits@metheemskerk.nl.

Meer berichten