Ontdek je muzikale talent bij Cultuurhuis Heemskerk | Uitgeester
Pianomeisjes.
Pianomeisjes. (Foto: Josefien Niesten)

Ontdek je muzikale talent bij Cultuurhuis Heemskerk

HEEMSKERK - Spelenderwijs kennismaken met muziek en je talent ontdekken, wie wil dat nou niet? Voor verschillende leeftijdsgroepen start in februari een leuk aanbod van korte kennismakingscursussen met kleine groepjes.

Alle cursussen duren acht weken en kosten € 80. De allerjongsten van 1,5 tot 4 jaar samen met een (groot-)ouder kunnen meedoen met Muziek op Schoot. Het is niet alleen erg leuk om mee te doen maar samen zingen, dansen, bewegen en luisteren naar liedjes is ook een belangrijke ondersteuning in het ontwikkelingsproces van jonge kinderen. Klanken, geluiden, ritme, zingen, instrumenten, dansen…. er komt van alles aan bod bij de cursus Muziekspeeltuin voor kinderen uit groep 1, 2 en 3. Spelenderwijs leren de kinderen hoe leuk muziek is en het is ook nog eens goed voor de algemene ontwikkeling.

Kinderen van 7 t/m 11 jaar kunnen een muziekinstrument en zang ontdekken met een Muziekontdektuin bij onze kennismakingslessen. Zij gaan acht weken lang een instrument uitproberen. Na acht weken weet je als ouder zeker of je kind interesse heeft om muziekles te gaan volgen en of dit het instrument is van je kinds dromen. Kinderen kunnen een bepaalde voorkeur hebben voor een instrument dat zij ooit ergens gehoord hebben of willen hetzelfde instrument leren bespelen dat een bekende van hen ook speelt. Acht weken is dan net lang genoeg om te weten of de keuze juist is geweest. Uit ervaring weet het Cultuurhuis dat dit zeer verrassend kan uitpakken. Er zijn kinderen die in het begin veel moeite en weinig interesse hebben in een bepaald instrument maar na acht weken helemaal enthousiast zijn. Omgekeerd gebeurt ook. Een Muziekontdektuin volgen is een ideale manier om daar achter te komen.

Aanmelden en meer info is te vinden op de website www.cultuurhuisheemskerk.nl Voor persoonlijk contact staan de medewerkers van Cultuurhuis Heemskerk u graag te woord via het telefoonnummer 0251-836003. Zij zijn aanwezig van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten