Even voorstellen: huisarts Lette de Moor | Uitgeester
Huisarts Lette de Moor.
Huisarts Lette de Moor. (Foto: Margreeth Anema)

Even voorstellen: huisarts Lette de Moor

UITGEEST - Op 1 januari treedt huisarts Lette de Moor toe tot de maatschap van dokter Ruud Huisman in het Medisch Centrum Molenstraat in Uitgeest. 

Huisarts De Moor is geen onbekende in Uitgeest: twee jaar geleden begon zij als waarnemend huisarts in de praktijk aan de Molenstraat. Ze volgt nu dokter Veenstra op. Artsen Nathalie Hof en Marlene van Engelen zullen waarnemen als zij of dokter Huisman niet aanwezig zijn. Het streven is dat iedere patiënt een vaste dokter krijgt. “Dat is fijn en dat geeft rust”, aldus De Moor.

Activiteiten
De Moor wil graag een bijdrage leveren aan de gezondheid van de inwoners van Uitgeest in zijn geheel. “Ik ben heel enthousiast over de wandelochtenden die georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld met de bewoners van Geesterheem, maar ook met andere groepen, zoals suikerpatiënten. Graag zou ik in het MCM ook de mindfulnesslessen en de yoga weer oppakken”, aldus de huisarts.

Lette de Moor wist al vroeg dat zij huisarts wilde worden: op haar 13e maakte ze al een werkstuk over de huisarts. Na de middelbare school pakte ze haar backpack om een tijdje te reizen en daarna ging ze de opleiding in. Na haar zesjarige studie deed ze ervaring op in het ziekenhuis op de afdelingen cardiologie en longziekten. in het ziekenhuis. Ook werkte ze een periode in de verslavingszorg en hielp ze vluchtelingen op Lesbos. Na drie jaar ‘freewheelen’ besloot ze haar meisjesdroom te verwezenlijken: ze werd huisarts.

De rode draad
Aan het begin van de coronatijd ging Lette met zwangerschapsverlof: “Er kwamen toen nagenoeg geen mensen op de praktijk. Ik ben blij dat we weer patiënten konden zien toen ik na mijn bevalling begon”, aldus De Moor. Er zijn veel voorzorgsmaatregelen getroffen om corona buiten de praktijk te houden en Lette hoopt dat de besmettingscijfers gaan dalen. “Als de zorg stokt is dat namelijk heel naar, er is ons alles aan gelegen om onze patiënten goede zorg te bieden”, zo legt zij uit. Ze merkt dat de coronacrisis veel mensen raakt. Een verhoogd stressniveau door continue angst is tegenwoordig de rode draad van het spreekuur.

Tips
“Soms moet iemand tegen je zeggen dat de coronacrisis ook weer overgaat”, zo benadrukt de huisarts. “Tot die tijd zou je kunnen bedenken hoe je wel contact kunt hebben met andere mensen. Spreek bijvoorbeeld met één persoon af om te wandelen: door de buitenlucht laad je jezelf op. Als je echt behoefte hebt aan een knuffel heb ik de rugknuffel bedacht: geef elkaar een rugknuffel met je jas aan én natuurlijk je mondkapje op”, zo glimlacht de vrolijke huisarts tot slot.

Meer berichten