De 7 vragen aan Natasja Ridderbos | Uitgeester
Natasja Ridderbos.
Natasja Ridderbos. (Foto: aangeleverd)

De 7 vragen aan Natasja Ridderbos

1. Waar ben je geboren en wat is je favoriete plek in Uitgeest?
Ik ben in Bennekom geboren en ben via heel wat plaatsen uiteindelijk, voor de liefde, negen jaar geleden in Uitgeest gaan wonen. De kermis, de Pinkstertent, maar ook lekker eten op het terras bij bijvoorbeeld 't Schippersrijk, ik voelde mij gelijk thuis in Uitgeest. Ik woon in het oude dorp, dit is ook mijn favoriete plek in Uitgeest.

2. Wat wilde je worden als kind?
Ik kom uit een echt onderwijsgezin en wist al op jonge leeftijd dat ik graag juf wilde worden. Ik werk ongeveer twintig jaar in het onderwijs en doe dat nog elke dag met veel plezier. In de loop der jaren is er heel veel veranderd op onderwijsgebied. Op dit moment werken we toe naar een splinternieuw Kindcentrum in Uitgeest. Spannend, maar ik ben heel blij dat ik mee mag werken aan deze mooie kans om kinderen in Uitgeest, naast onderwijs, een nog breder aanbod te bieden.

3. Welk maatschappelijk probleem raakt jou?
Vooral in deze coronatijd zie en hoor je veel over eenzaamheid. Niet alleen bij ouderen, maar ook juist bij jongere kinderen. Dat raakt me, maar maakt mij ook wel weer bewust van het invullen van mijn eigen tijd. Een kaartje of een telefoontje is toch snel geregeld en kan soms net het verschil maken.

4. Wat betekent vrijheid voor jou?
Vrijheid is voor mij heel belangrijk. Niet alleen dat ik in een vrij land leef, maar ook vrij ben om mijn eigen keuzes te maken, mijn eigen mening te hebben en vrij ben om te kiezen met welke mensen ik omga en wie mijn vrienden zijn. Vaak heel vanzelfsprekend, maar toch ben ik elke dag weer blij dat ik in Nederland ben geboren ben.

5. Heb je hobby's?
Ik hou van lezen, weekendjes weg naar een leuke stad, films en series kijken en lekker uit eten. Ik kan dan ook bijna niet wachten totdat we weer naar een iets 'normaler' leven gaan, waarin we weer meer kunnen.

6. Wat is het gekste wat je ooit hebt gedaan?
Tja, dat zijn er meerdere, maar een eigenschap van mij is dat ik vrij impulsief iets kan bedenken en uitvoeren. Zo kan ik ’s ochtends bedenken dat ik de muur in de kamer in een andere kleur wil hebben, vervolgens haal ik verf, schilder ik de muur en...’s avonds is de muur opnieuw geschilderd in de originele kleur. Datzelfde kan ik ook met de meubels doen; alles anders neerzetten en dan vlak voordat de rest van mijn gezin thuiskomt zorgen dat alles weer op de oude plek staat.

De vraag van Kim:
“Hoe is het om onderwijs te geven aan de leerlingen in coronatijd?”

Deze tijd is niet alleen voor ons erg onzeker en soms ook beangstigend, maar zeker ook voor de kinderen. Niemand weet hoelang we nog in deze situatie zullen zitten en dat maakt het lesgeven soms erg lastig. In mijn groep 8 van basisschool de Molenhoek zitten 24 toppers van kinderen die dit jaar natuurlijk erg graag op schoolkamp willen gaan en een eindmusical willen opvoeren. Daarnaast is het ook het jaar waarin de leerlingen een schoolkeuze moeten gaan maken. Gelukkig hebben we heel veel geleerd van de lockdown afgelopen jaar en weten we dat we met wat hulp en creativiteit toch hele mooie dingen kunnen doen. Ook nu geven wij weer les op afstand en werken kinderen thuis. Dat vraagt best veel energie van zowel kinderen, leerkrachten en zeker van ouders. Deze keer waren we voorbereid en zijn we goed gestart. Toch blijft het heel belangrijk om goed contact te houden met alle betrokkenen en korte lijntjes te houden: is iedereen 'in beeld', werkt de techniek en is er ook ruimte voor ontspanning. Met groep 8 hebben wij elke dag 'Het geluid': ‘s Ochtends tijdens de online meeting laat ik de leerlingen een geluid horen. Aan het einde van de dag geven ze als groep één antwoord. Ook komen kinderen met eigen leuke ideeën. Ook in deze tijd kan ik oprecht zeggen: “Ik heb het leukste beroep van de wereld!”

7. Aan welke trotse Uitgeester geef je het stokje door?
Aan Chantal Thomas. Mijn vraag is: Een aantal jaar geleden hebben wij samen met jou een megasportdag georganiseerd voor de leerlingen van de Binnenmeer, de Vrijburg en de Molenhoek. Je werkt met heel veel enthousiasme, passie en energie. Wat doe jij om tot rust te komen? Hoe ontspan je?

Meer berichten