Uitgeester vraagt via 100 dagen-challenge aandacht voor kankeronderzoek | Uitgeester
Tom Smit zet zich in voor kankeronderzoek.
Tom Smit zet zich in voor kankeronderzoek. (Foto: Margret Smit-Neeft)

Uitgeester vraagt via 100 dagen-challenge aandacht voor kankeronderzoek

UITGEEST - Tom Smit (56) uit Uitgeest wil graag van 2021 een topjaar maken door zelf te sporten en geld in te zamelen voor een goed doel.

“Afgelopen augustus zou ik de uitdaging aangaan om van Italië naar Nederland te fietsen”, vertelt Tom. “In acht dagen tijd een afstand van 1.300 km afleggen en 19.000 hoogtemeters bereiken. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Daniel den Hoed Fonds voor kankeronderzoek. Helaas was corona ook hierbij de grote spelbreker. Nu staat deze mooie rit voor 29 augustus 2021 op de kalender.”

100 dagen-challenge
Om de training en zijn conditie weer op peil te brengen is Tom vanaf 1 januari tot en met 10 april bezig met de ‘100 dagen challenge’. Tom: “Dit houdt in dat ik 100 dagen achter elkaar ga fietsen, hardlopen, spinnen of wandelen om in vorm te komen voor de rit in augustus 2021.”

U kunt Tom in dit sportavontuur volgen op de Facebookpagina ‘100 dagen challenge’.
Ook vraagt hij de aandacht voor de website www.tourforlife.nl/tom-smit-tour-for-life-2021 waar alles te lezen is over deze actie. “Het zou fantastisch zijn als ik door u word gesteund. Dit kunt u doen met een donatie op mijn pagina. Zo hoop ik zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor dit belangrijke doel. Op vrijdag 1 januari ben ik gestart met een rondje hardlopen. Fit het nieuwe jaar in!”

Daniël den Hoed Fonds
Het Daniël den Hoed Fonds verricht onderzoek naar personalised medicine, een hoopgevende methodiek die een groot deel van de ruim 100.000 mensen die jaarlijks de diagnose kanker krijgen een oplossing moet bieden. Nog steeds sterven jaarlijks 43.000 mensen aan kanker.

Meer berichten