Vermoedelijk drugslaboratorium ontmanteld in Heemskerk | Uitgeester

Vermoedelijk drugslaboratorium ontmanteld in Heemskerk

HEEMSKERK - Op de Rijksstraatweg is vermoedelijk een drugslaboratorium ontdekt. De politie kwam het laboratorium op het spoor, nadat een getuige melding maakte van een drugslucht. In het gehuurde pand troffen agenten twee mannen aan van 31 en 44 jaar die vermoedelijk bezig waren met de productie van drugs. Zij zijn aangehouden en worden verhoord, meldt mediapartner NH Nieuws.

De getuige kon de drugslucht ruiken omdat hij een schuurtje in de omgeving heeft, laat een politiewoordvoerder weten. “De getuige dacht eerst aan een hennepgeur, maar de politie rook bij aankomst een meer chemische lucht. Een soort aceton geur.” 

Vluchtige stoffen
Dit klopte, want binnen trof de politie 17 vaten van 20 liter aan met vluchtige stoffen. Ook aceton is een vluchtige stof. Er waren meer chemische stoffen aanwezig, maar om welke dit gaat wil de politie niet bekendmaken.

Aanhouding en verder onderzoek
De twee mannen zijn aangehouden. Ze hebben beiden geen vaste woon- of verblijfplaats. De productieruimte was gevestigd op de bovenverdieping van een woning. Nader onderzoek moet uitwijzen waar de mannen precies mee bezig waren.

Meer berichten