Sinterklaas | Uitgeester
<p>Burgemeester Sebastiaan Nieuwland.</p>

Burgemeester Sebastiaan Nieuwland.

(Foto: VJPHOTO)

Sinterklaas

“Jongens, heb je ‘t al vernomen? Sinterklaas is aangekomen…”, zo begint een van de bekendste sinterklaasliedjes. En het is waar, want sinds 15 november is de goedheiligman weer onder ons. En wat zijn we blij dat er in Uitgeest een goed alternatief is bedacht voor de traditionele intocht, dankzij het Sinterklaascomité. Met medewerking van OSU, die een prachtige weergave heeft gemaakt, zagen we in de uitzendingen weliswaar niet de haven met de stoomboot, maar wel Sinterklaas vergezeld door enkele pieten op het beeldscherm. Voor ons als volwassenen is dat maar een magere variant van het echte Sint-gebeuren, maar voor kinderen, de belangrijkste doelgroep van de Sint, maakt dat minder uit. Een Sint op een paard op straat of een Sint op een beeldscherm – het effect op kinderen is veelal hetzelfde. Want er zijn snoep en cadeautjes in het vooruitzicht.

Het is mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen draai geeft aan de gezellige sinterklaasavond. En ook al kunnen we niet met grote groepen bij elkaar zitten, de behoefte aan echt contact is groter dan ooit. Het gezin bij elkaar en als het kan, ook de opa’s en oma’s die via beeld worden toegevoegd om zo toch met elkaar te kunnen zijn en te genieten. Sinterklaasviering, net als vroeger: liedjes zingen, gedichten voorlezen en - voor de wat oudere mensen - surprises maken. En wie weet een grote mand met cadeautjes…

Dus, wat doet u met Sinterklaas? Heeft u al concrete plannen? Om mijn lijfspreuk maar weer eens van stal te halen: of het nou in het groot of in het klein is - Sinterklaas, dat moet je Samen Doen. Ik wens u allen een gezonde en gezellige avond!

Sebastiaan Nieuwland,
burgemeester Uitgeest

Meer berichten