Sinterklaas: "Het komt altijd weer goed!" | Uitgeester
Foto: Anita Webbe

Sinterklaas: "Het komt altijd weer goed!"

 1. UITGEEST - Zo vanzelfsprekend als de intocht van Sinterklaas en pieten voorgaande jaren was, zo vreemd was het dit jaar dat Ondernemersvereniging Uitgeest (OVU) samen met de inwoners van Uitgeest geen warm welkom kon organiseren voor Sinterklaas en pieten.
  Of dit het 'nieuwe normaal' wordt? Sinterklaas hoopt van harte dat alles volgend jaar weer zoals vanouds is: een Meldijk vol zingende, enthousiaste kinderen met hun ouders wanneer hij en zijn pieten per boot arriveren in Uitgeest. Ook al was dit vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk, toch was het "weer fijn om in Uitgeest te zijn", vertelt de goedheiligman in een kort interview met met onze verslaggever.

 2. Wat miste u het meest dit jaar?
  1. "Dat is een makkelijke vraag. De kinderen natuurlijk. Die miste ik dit jaar vreselijk. Ik geniet altijd enorm van dat contact. Maar volgend jaar haal ik mijn schade weer in, hoop ik."

 3. Hoe was de eerste kennismaking met onze nieuwe burgemeester Sebastiaan Nieuwland?
  "De kennismaking met de nieuwe burgemeester was heel plezierig. Ik was best een beetje zenuwachtig, maar de burgemeester stelde me erg op mijn gemak. Dat was fijn voor ons allebei. Het was voor de burgermeester natuurlijk ook een beetje nieuw om voor de eerste keer de Sint persoonlijk te mogen begroeten in Uitgeest."

 4. U heeft in het geheim een bezoekje gebracht aan Geesterheem. Vergeet u de scholen niet?
 5. "Dat soort bezoekjes aan Geesterheem zijn heerlijk om te doen. Alleen al omdat ik binnenkom wordt iedereen vrolijk. We hebben met elkaar gezongen en gepraat en dat was heerlijk. Ik probeer om ook alle basisscholen te bezoeken. Alleen moet dat dit jaar allemaal heel anders en vooral veilig gaan. Dat is begrijpelijk en noodzakelijk, maar ook heel erg jammer! Weet je wat het is? Ik ben het ook helemaal niet gewend om op deze manier met kinderen en ouderen om te gaan..."

 6. Het moet u een goed gevoel geven dat u tóch via de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van OSU/RTV te zien en te volgen was?
 7. "Ik ben ontzettend blij met de mensen van de OSU! Zij zorgen er immers voor dat de kinderen en ouderen van Uitgeest weten dat ik er tóch ben en dat ik weer voor hen ga zorgen met cadeautjes, bezoekjes en gezelligheid! En wat die schoen-zetterij betreft... soms word ik zo verdrietig van het gedrag van mijn pieten. Altijd gaan er maar dingen fout, die niet fout mogen gaan. Maar aan het einde komt gelukkig alles toch weer goed!"

Meer berichten