Kunstig... met Jessica van Yperen | Uitgeester
<p>Pasteltekening. </p>

Pasteltekening.

(Foto: Jessica van Yperen)

Kunstig... met Jessica van Yperen

Welke hobby beoefen je?
Ik heb vele hobby's gehad en nog steeds. Bij heel veel dingen denk ik: eens kijken of ik dat zelf ook kan! Met schilderen ben ik twee jaar geleden gestart omdat het me aantrekt.

Ben je autodidact of volg je een cursus?
Ik ben redelijk autodidact, maar wel met de nodige sturing. Via internet is natuurlijk van alles te vinden en een workshop is ook altijd leuk om te volgen. Momenteel vind ik het geweldig om bij Schilderschool Rob de Reus, onder goede begeleiding van deze meester, iedere week te mogen schilderen met bijvoorbeeld olieverf op doek of paneel.

Wat stelt dit kunstwerk voor?
Dit is mijn nichtje met haar dochtertje Romee (2). Hier heeft ze een prachtige zwangerschapsbuik. Inmiddels is haar tweede dochtertje geboren: Lauren!

Wat is het verhaal erachter?
Mijn dochter Roos heeft prachtige foto's gemaakt van deze zwangere dame. Toen ik de foto's zag viel ik voor dit plaatje en kreeg ik de drang om het na te tekenen.

Welke materialen heb je gebruikt?
Dit werkje is 30x40 cm op PastelMat (speciaal papier voor pastel.) Ik gebruikte PanPastel, een materiaal dat uit napjes bestaat. Daarnaast gebruik ik gereedschapjes als pastelkleurpotloden en sponsjes, zowel grote als kleine op handvatjes. Aldoor droog te gebruiken, dus niet zoals olieverf waar je aan kunt blijven werken. De materiaalkeuze is gewoon leuk om van alles uit te proberen en ik merk dat ik dit materiaal erg fijn vind om mee te werken. Heel anders dan olieverf maar ook weer bijna hetzelfde. Je kunt het ook zo prachtig in elkaar poetsen!

Wat voor gevoel geeft het je als je schildert?
Het is lekker ontspannen en leuk als het lukt. Al is het eigenlijk gewoon kopiëren natuurlijk... Een eigen stijl kan ik nog niet laten zien, want eigenlijk begin ik nog maar net, dus er valt nog veel te leren. Ook moet ik leren om er wat meer tijd in te steken, dan krijg ik ook wat meer werken af. Maar met de hond een stuk lopen moet ook gebeuren en die is ook zó leuk!

Heb jij ook een creatieve hobby en ben je er trots op? Mail de redactie: redactie@uitgeester.nl

Meer berichten