De Stemmingspet | Uitgeester
De Stemmingspet
De Stemmingspet (Foto: aangeleverd)

De Stemmingspet

UITGEEST - U bent begeleider of werkzaam in een zorginstelling of een school. Het kan voor sommige cliënten en leerlingen lastig zijn om hun stemming te tonen. Klinkt dit probleem u bekend in de oren? Speciaal voor deze personen is er nu de ‘Stemmingspet’.

Voor een begeleider is het vaak lastig om spontaan een gesprek te starten met mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met autisme en een taalontwikkelingsstoornis (TOS), ook al doe je je uiterste om hen te begrijpen. Als het niet lukt, dan kan het weleens helemaal mislopen, waardoor de vertrouwensband afzwakt.

Hierop hebben hebben vier enthousiaste hbo-studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar de Stemmingspet bedacht. De wasbare Stemmingspet is een verstelbare pet met smileys die gewisseld kunnen worden, waarbij de emoties blij, boos, verdrietig, bang en zenuwachtig kunnen worden aangegeven. De smileys zijn ook los in te zetten, zodat het product ook werkt voor cliënten en leerlingen die liever geen pet willen dragen.

De Stemmingspet is ook in te zetten in begeleidingstrajecten, waarmee de looptijd kan worden verkort. Kortom: de Stemmingspet is een ideaal hulpmiddel (ook na de begeleidingstrajecten) om je stemming te tonen!

Bekijk de website voor meer informatie: https://de-stemmingspet.myonline.store.

Meer berichten